seismos-elassona-earthquake

Η σεισμική χορογραφία καλά κρατεί στα πέριξ της Ελασσόνας, με την νέα μεγάλη δόνηση των 5,9 ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 04/03, στην περιοχή, να κρατά τους κατοίκους έξω από τα σπίτια τους για ακόμα μια νύχτα.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και κάτοικοι της Λάρισας να προτιμούν να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους. Σκηνές έχουν στηθεί σε τοπικά γήπεδα, κυρίως στην περιοχή Δαμάσι, ενώ συνολικά 205 σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα έως τώρα.

Εμπόδιο ο κορονοϊός

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή, αφού μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκάζεται να περνάει την νύχτα έξω, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού. Όπως δήλωσε στο OPEN ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, διενεργούνται καθημερινά δεκάδες rapid test, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ανησυχία στους σεισμολόγους

Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση της δεύτερης μεγάλης δόνησης το απόγευμα της Πέμπτης, 04/03, μεγέθους 5,9 της κλίμακας ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς, εκτιμά ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό φαινόμενο, που θα έχει την δική του μετασεισμική ακολουθία. Σύμφωνα με τον κο Γκανά, πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που παρατηρήθηκε για τελευταία φορά το 2014 στην Κεφαλληνία, το οποίο ενεργοποίησε νέο ρήγμα, από το οποίο προήλθε η τελευταία δόνηση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × five =