Σεισμός στην Ελασσόνα: Δεκάδες οι μετασεισμοί – Ενεργοποιήθηκε νέο ρήγμα

Για δεύτερη νύχτα οι κάτοικοι έμειναν στον δρόμο μετά τον νέο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ.

Η σεισμική χορογραφία καλά κρατεί στα πέριξ της Ελασσόνας, with the νέα μεγάλη δόνηση των 5,9 ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 04/03, στην περιοχή, να κρατά τους κατοίκους έξω από τα σπίτια τους για ακόμα μια νύχτα.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και κάτοικοι της Larissa να προτιμούν να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους. Σκηνές έχουν στηθεί σε τοπικά γήπεδα, κυρίως στην περιοχή Δαμάσι, ενώ συνολικά 205 σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα έως τώρα.

Εμπόδιο ο κορονοϊός

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία περαιτέρω εξάπλωσης του coronavirus στην περιοχή, αφού μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκάζεται να περνάει την νύχτα έξω, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού. Όπως δήλωσε στο OPEN ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, διενεργούνται καθημερινά δεκάδες rapid test, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ανησυχία στους σεισμολόγους

Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση της δεύτερης μεγάλης δόνησης το απόγευμα της Πέμπτης, 04/03, μεγέθους 5,9 της κλίμακας ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, the earthquake είχε εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων, ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς, εκτιμά ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό φαινόμενο, που θα έχει την δική του μετασεισμική ακολουθία. Σύμφωνα με τον κο Γκανά, πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που παρατηρήθηκε για τελευταία φορά το 2014 στην Κεφαλληνία, το οποίο ενεργοποίησε νέο ρήγμα, από το οποίο προήλθε η τελευταία δόνηση.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img