xoirotrofia

Σχετικά άμεσα προωθείται για πληρωμή, η κορονοενίσχυση των χοιροτρόφων, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Όπως εξηγεί ο κ. Μπούρας, «υπάρχει πιθανότητα η ενίσχυση να τρέξει σχετικά άμεσα, ίσως και εντός δεκαημέρου. Σίγουρα θα πληρωθούν όσοι παραγωγοί έχουν κάνει ΟΣΔΕ και φυσικά δήλωση προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το 70% των χοιροτρόφων στην Ελλάδα κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, καθώς δεν είναι υποχρεωτική για μας. Οι υπόλοιποι παραγωγοί, όσοι δηλαδή δεν έκαναν ΟΣΔΕ, ενδέχεται να πληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο».

Στην σχετική ΚΥΑ ενίσχυσης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, προβλέπεται πως θα ενισχυθούν και οι εκτροφείς αυτόχθονων μαύρων χοίρων. Για κάθε χοιρομητέρα ή κάπρο εκτροφής μαύρου χοίρου το ποσό ενίσχυσης θα ανέλθει σε 353,46 ευρώ. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ενίσχυση και για παραγωγούς μελιού με ποσό 3,39 ευρώ ανά κυψέλη μελισσών.

Υπό πίεση ο κλάδος, λένε οι χοιροτρόφοι

Όπως δήλωσε πάντως στον ΑγροΤύπο ο Παναγιώτης Βαλασωτήρης, χοιροτρόφος από την Κατοχή Μεσολογγίου, πρέπει να επισπευστεί η πληρωμή της ενίσχυσης, καθώς οι μονάδες έχουν χάσει ρευστότητα λόγω των ακριβών ζωοτροφών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 11 =