Εφεξής, οι Άγγλοι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην χώρα τους από τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο, την Κρήτη, τη Μύκονο, την Τήνο, τη Σέριφο και τη Σαντορίνη, θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με τον Γκραντ Σαπς, Βρετανό υπουργό Μεταφορών, η πρόσβαση σε αναλυτικότερα και ακριβέστερα επιδημιολογικά δεδομένα, επιτρέπει την λεπτομερή εξέταση- σε συνεργασία με τους κατά τόπους ειδικούς-, όλων των επιμέρους δεικτών, ώστε η λίστα κινδύνου να ανανεώνεται με την μέγιστη δυνατή προσέγγιση. Αυτό, για τις περιπτώσεις των ελληνικών νησιών, μεταφράζεται σε τμηματική εξέταση της κάθε περίπτωσης, μιας και τα νησιά αποτελούν αυτοτελείς οντότητες όσον αφορά την ανθρωπογεωγραφία. Έτσι, θα μπορούμε να βλέπουμε νησιά να εισέρχονται ή να εξέρχονται της λίστας, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με την ηπειρωτική χώρα, που δύναται να αντιμετωπίζεται στην ολότητά της. 

Θεοχάρης: δεν αποκρύπτουμε στοιχεία, ατυχής η απόφαση

Για “ατυχή απόφαση”, έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας  στο Sky News . Ο κύριος Θεοχάρης ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κάτω από το όριο των 20 κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, που έχει θεσπίσει ως κριτήριο το Λονδίνο για επιβολή καραντίνας και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι ελληνικές αρχές αποκρύπτουν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. Ο υπουργός Τουρισμού διαβεβαίωσε πως τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και πως οι διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν αυξηθεί, ενώ έκανε λόγο για στενή συνεργασία ανάμεσα στις ελληνικές και βρετανικές αρχές στο θέμα της πανδημίας. 

Ακυρώνουν ταξίδια TUI και Jet2, σε δυσχερή θέση οι ξενοδόχοι

Την απόφαση του Λονδίνου, ακολούθησε ακύρωση από την TUI, των πακέτων διακοπών από τη Βρετανία προς την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Ακύρωση ταξιδιών προς Κρήτη έως και τις 20 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε και η Jet2.

Ανάλογα μέτρα περί καραντίνας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα και η Ουαλία για Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη, ενώ στη Σκωτία το μέτρο ισχύει για όλη την ελληνική επικράτεια.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος, χαρακτήρισε το μέτρο ανεξήγητο, με δεδομένα τα μηδενικά κρούσματα που καταγράφηκαν και εξέφρασε την ανησυχία ότι το πρόωρο κλείσιμο της σεζόν, θα στερήσει από το εποχιακό προσωπικό την δυνατότητα επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve + 8 =