Το “Slalom” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Γαλλίδας σκηνοθέτη Σαρλέν Φαβιέ και επρόκειτο να προβληθεί στο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού.

Το θέμα της είναι η ιστορία νεαρής αθλήτριας, που πέφτει θύμα του προπονητή της, ο οποίος προσπαθεί να κυριαρχήσει επάνω της τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, ενώ μοιάζει επίκαιρη λόγω μετά τη συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και άλλων αθλητριών που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Λιζ, ένα κορίτσι μόλις 15 ετών, που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Γίνεται δεχτή από την καλύτερη ομάδα σκι του σχολείου και την εκπαιδεύει ο πιο επιτυχημένος προπονητής. Όταν εκείνος περάσει την κόκκινη γραμμή, η Λιζ θα βρεθεί εγκλωβισμένη, καθώς αντιλαμβάνεται ότι έχει πέσει θύμα ενός διαταραγμένου μυαλού. Το δίλημμά της είναι μεγάλο: ή θα παρατήσει αυτό που αγαπά ή θα συνεχίσει και δεν θα μιλήσει.

Μια σκοτεινή καταβύθιση στο εκτροφείο των νεαρών πρωταθλητών, που εξερευνά τους μηχανισμούς της χειραγώγησης και του τοξικού ανταγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × two =