n-kerameos-apolyti-proteraiotita-i-epistrofi-stin-dia-zosis-ekpedefsi

Στα κάγκελα σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, που απαντά στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας, με συλλαλητήριο την Πέμπτη, 21/01/21.

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούν συντονισμένα Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ενώσεις Γονέων, ΟΛΜΕ, Σύλλογοι δασκάλων και μαθητές. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Φυσικού, Νομικής, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Πολιτικού, Οικονομικού, Δασκάλων, Νοσηλευτικής και  Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) και Νέων Εστιών του ΕΜΠ, Παντείου Πανεπιστημίου, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, στο κοινό κάλεσμά τους για το συλλαλητήριο, καταγγέλουν, μεταξύ άλλων, την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στις φοιτητικές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 14/1, απαιτούν εδώ και τώρα την απόσυρση του Νομοσχεδίου, λένε όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, στο όρια φοίτησης και στις διαγραφές.

Ξεκαθαρίζουν στην κυβέρνηση πως οι φοιτητές που παλεύουν για μόρφωση, δουλειά και δικαιώματα, δεν είναι εγκληματίες. Απαιτούν να ανοίξουν οι σχολές από το εαρινό εξάμηνο με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας. Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι καλεί τους καθηγητές σε εβδομάδα πολύμορφης δράσης και κινητοποιήσεων με επίκεντρο το συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Η συντονισμένη δράση της εκπαιδευτκής κοινότητας είναι συνέπεια της τακτικής της κυβέρνησης να περνά νομοθετήματα που στοχεύουν στην υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης, εν μέσω πανδημίας, ποντάροντας στην απουσία αντίδρασης λόγω καραντίνας.

Εγκαινιάζει την «ελάχιστη βάση εισαγωγής», η οποία θα καθορίζεται από τις σχολές, με την εκπαιδευτική κοινότητας να τονίζει ότι αυτό θα ενισχύσει τους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αποκλείσει χιλιάδες φοιτητές, την ώρα που προσφέρει στους σχολάρχες των κολεγίων την εξίσωση των τίτλων σπουδών που «πουλάνε», με τα πτυχία των ΑΕΙ.

Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο από κοινού με τα εργατικά σωματεία οργανώνουν σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι προχωρούν και σε συλλογή υπογραφών καταδίκης του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Δράσεις έχουν αποφασιστεί σε Ιωάννινα, Πάτρα, Βόλο, Λάρισα και Χανιά.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + five =