Πιερ Αντόνιο Παντσέρι

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορός του, Λοράν Κεν, ανέφερε πως ο εντολέας του θα αποκαλύψει όλα όσα συνέβησαν από το 2014, ή ακόμη και πριν από αυτό, όσον αφορά τις επαφές. Ως εκ τούτου τα φίδια έχουν ζώσει υπόπτους, που δεν έχουν κατηγορηθεί προς το παρόν.

Σε ό,τι αφορά το όνομα του Μαρκ Ταραμπέλλα, που αρνείται ότι δωροδοκήθηκε αλλά βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, ο δικηγόρος δήλωσε πως  «δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Αυτό θα το πει στους ανακριτές, όχι στον Τύπο. Το μόνο που ήθελε να εκφράσει δημόσια είναι για τη Μαρί Αρένα που δεν διώκεται για την υπόθεση».

Σε συνέντευξη στη βελγική L’Echo ο Κεν εξήγησε πως «ο κ. Παντσέρι πρέπει να μιλήσει και να δείξει εμπιστοσύνη στους ανακριτές και οι αρχές αντιληφθούν ότι λέει πράγματα που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εκ πρώτης όψεως, το συμβούλιο θα πρέπει να αποφανθεί για αυτό το μνημόνιο σε περίπου ένα χρόνο».

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι του Ιταλού πολιτικού, οι δηλώσεις του δεν αρκούν για να καταδικαστεί κάποιος και  πρέπει να επιβεβαιωθούν από άλλα στοιχεία της έρευνας, ενώ δεν έχει νόημα να πει ψέματα.

Στην προηγούμενη μυστική του κατάθεση φαίνεται να είχε αναφερθεί «όχι με θετικό τρόπο» στην Εύα Καϊλή, γεγονός που μάλλον συνέβαλε στην απόφαση της περασμένης Πέμπτης να παραμείνει προφυλακισμένη.Ο αρμόδιος δικαστής δεν πείστηκε ότι η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επιμένει να δηλώνει αθώα, δεν είναι ύποπτη φυγής ή δεν θα αλλοιώσει αποδεικτικά στοιχεία, αν βγει έστω με περιοριστικούς όρους.Από την πλευρά του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε μιλώντας στον ANT1 ότι η εντολέας του δεν ανησυχεί για την κατάθεση Παντσέρι, «που θέλει να σώσει τη γυναίκα του και την κόρη του».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 2 =