apokalipsis-rammou

Νέα παρέμβαση στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στην συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να το συγκαλύψει, αναμένεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της EURACTIV.

Όπως αναφέρεται, η επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και να ρίξει φως στο λεγόμενο «ελληνικό Watergate».

Σήμερα Τρίτη (24/1), η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και ισοδύναμου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης (PEGA) θα υποβάλει το σχέδιο σύστασής της στην Επιτροπή και το Συμβούλιο.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η EURACTIV ενημερώθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καλέσει την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της αρμόδιας για θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής αρχής (ΑΔΑΕ) και ιδίως του προέδρου της.

Να σημειωθεί ότι, η ευρωβουλευτής του Renew Europe, Σόφι Ιν’τ Βέλντ, επέκρινε εκ νέου την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σιγή ασυρμάτου της σχετικά με το «ελληνικό Watergate».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθήκον να διασφαλίζει την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ σε ολόκληρη την ΕΕ. Εάν οι εθνικές κυβερνήσεις παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ενεργήσει». Η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραλείπει επαίσχυντα να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των θεσμών».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + three =