Πυρκαγιά στο Σχίνο: Ομολογία Χαρδαλιά ότι πιάστηκαν στον ύπνο

Λείπουν 29 εναέρια μέσα πυρόσβεσης - «Είμαστε άτυχοι», υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας που παραδέχθηκε ότι ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις πυρκαγιές.

Παρά τις μεγαλοστομίες περί πλήρους ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναγκάστηκε να παραδεχτεί, το πρωί της Παρασκευής, 21/05, ότι η μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας, έπιασε στον ύπνο τις υποδομές του κράτους.

Ο κος Χαρδαλιάς μίλησε περί ατυχίας, επικαλούμενος το γεγονός ότι η μίσθωση εναέριων μέσων πυρόσβεσης θα ξεκινήσει στις 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι λείπουν 29 εναέρια πυροσβεστικά μέσα και δικαιολόγησε την καθυστέρηση στην οργάνωση της πυροπροστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε εκτός της βασικής αντιπυρικής περιόδου.

Να σημειωθεί πάντως, πως εδώ και δεκαετίες -και για όσο η ευθύνη της πυροπροστασίας των δασών ήταν στις δασικές υπηρεσίες- ως έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ορίζεται η 1η Μαΐου. Έτσι, και με δεδομένο το ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα των δασικών πυρκαγιών θα εκδηλώνονται πλέον νωρίτερα, η δήλωση του κου Χαρδαλιά ότι η ανάπτυξη των εναέριων μέσων από τις 25 Μαΐου και εντεύθεν, κρίνεται τουλάχιστον ατυχής.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για το 112 και για ποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο Σχίνο και υποστήριξε  ότι είναι άδικη κριτική αφού η αποστολή sms στους πολίτες από το 112 είναι η έσχατη λύση για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών και ότι το βράδυ της Τετάρτης η εκκένωση των οικισμών έγινε οργανωμένα και πειθαρχημένα.

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Νίκος Ταγαράς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε...

Λαμπερή εκκίνηση στα Κύθηρα: Τα ιστορικά αυτοκίνητα πλημμύρισαν τη Χώρα με κατεύθυνση τον Μυλοπόταμο

Ένα μοναδικό, νοσταλγικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν...

Δίκη Μάτι: Αμετάκλητα ένοχοι οι κατηγορούμενοι της πυρκαγιάς

Αμετάκλητα ένοχοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι κατηγορούμενοι...

Ανακοίνωση Τριφυλλείου Νοσοκομείου Κυθήρων για την επίσκεψη των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ»

Με απόλυτη  επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου των...

Νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων

Αλλαγή ηγεσίας σημειώθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img