Qantas

«Διαβατήριο εμβολιασμού» και πάσο υγείας, είναι οι νέες post-covid-19 μεταρρυθμίσεις που εξετάζουν πολλές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Ήδη η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas, ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του νέου κορονοϊού για όλους τους επιβάτες των διεθνών της πτήσεων ενώ μελετάται το ενδεχόμενο το μέτρο να εφαρμοστεί και στις πτήσεις εσωτερικού.

Σύμφωνα με τον Άλαν Τζόις, διευθύνοντα σύμβουλο της Qantas, η σύσταση ηλεκτρονικού δελτίου εμβολιασμού, μελετάται πλέον από πολλές κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρείες.

Η Qantas, η οποία επλήγη όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο από την ραγδαία μείωση των αεροπορικών ταξιδίων λόγω της πανδημίας, έχει περικόψει 8.500 θέσεις εργασίας και καθηλώσει στο έδαφος περισσότερα από 200 αεροπλάνα, ενώ έχει εφαρμόσει σκληρό lockdown με κλειστά σύνορα από τον Μάρτιο.

Από την πλευρά της, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) αναφέρει ότι οι εταιρείες ήδη σχεδιάζουν ένα «ψηφιακό πάσο υγείας», στο οποίο θα περιέχονται πληροφορίες για το εμβόλιο και το οποίο αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία τους πρώτους μήνες του 2021.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =