Πτήσεις: Έρχεται το κορονο-διαβατήριο εμβολιασμού;

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), ένα «ψηφιακό πάσο υγείας», το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το εμβόλιο, θα είναι το «κλειδί» για να ανοίξουν τα σύνορα.

«Διαβατήριο εμβολιασμού» and πάσο υγείας, είναι οι νέες post-covid-19 μεταρρυθμίσεις που εξετάζουν πολλές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Ήδη η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas, ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του νέου coronavirus για όλους τους επιβάτες των διεθνών της πτήσεων ενώ μελετάται το ενδεχόμενο το μέτρο να εφαρμοστεί και στις πτήσεις εσωτερικού.

Σύμφωνα με τον Άλαν Τζόις, διευθύνοντα σύμβουλο της Qantas, η σύσταση ηλεκτρονικού δελτίου εμβολιασμού, μελετάται πλέον από πολλές κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρείες.

Η Qantas, η οποία επλήγη όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο από την ραγδαία μείωση των αεροπορικών ταξιδίων λόγω της πανδημίας, έχει περικόψει 8.500 θέσεις εργασίας και καθηλώσει στο έδαφος περισσότερα από 200 αεροπλάνα, ενώ έχει εφαρμόσει σκληρό lockdown με κλειστά σύνορα από τον Μάρτιο.

Από την πλευρά της, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) αναφέρει ότι οι εταιρείες ήδη σχεδιάζουν ένα «ψηφιακό πάσο υγείας», στο οποίο θα περιέχονται πληροφορίες για το εμβόλιο και το οποίο αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία τους πρώτους μήνες του 2021.

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Αντώνης Μαυρομμάτης για το «Κασιμάτειον»: «Δικαίωση των προσπαθειών μας η πιστοποίηση της Μονάδας»

Τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Ειδικής Πιστοποίησης Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής...
00:07:39

Ε. Χαρχαλάκης: Η επιδοματική πολιτική για γιατρούς και εκπαιδευτικούς δεν είναι δουλειά της Αυτοδιοίκησης

Στο μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των νησιωτικών υποδομών και...

Έφυγε στα 99 του χρόνια ο Δημήτρης Λουράντος (Σπυρίδος)

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο συμπατριώτης μας Δημήτρης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img