Αυλέμονας Κύθηρα γαστρονομία φαγητό

Ο Αυλέμονας έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη για το φετινό καλοκαίρι. Οι απίθανες δημιουργίες του σεφ Αγγέλου Μακρή στο γραφικό ψαροχώρι των Κυθήρων έχουν ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς της γαστρονομίας! Ο νεοφερμένος σεφ, που έχει περάσει από τη Νάξο, τη Τζιά και τη Ρόδο, έβαλε ένα δύσκολο στόχο για φέτος, να ξαναδώσει πνοή στο αγαπημένο εστιατόριο των Κυθήρων, την Ψωμολαδέα. Και φαίνεται πως τα καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο, όπως μαθαίνουμε από το τσιριγώτικο «word of mouth» αλλά και βλέπουμε από τις αντιδράσεις των θαμώνων στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Άγγελος Μακρής είχε σπουδάσει πληροφορική (έχει πτυχίο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), αγρονομία – τοπογραφία. Όμως η μαγειρική κέρδισε το ενδιαφέρον του και έτσι απέκτησε ένα ακόμη πτυχίο αυτή τη φορά σε κάτι διαφορετικό από τις θετικές επιστήμες. Αποφοίτησε ως τεχνικός μαγειρικής τέχνης (ΣΕΦ) από τη Σχολή Le Monde. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας το οποίο συνεχίζει φέτος στα Κύθηρα.

Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιάτα που προσφέρει φέτος ο Άγγελος Μακρής στους πελάτες του.

demati melitzanas
Δεμάτι μελιτζάνας! Με κιμά από μοσχάρι γάλακτος πάνω σε καπνιστή σάλτσα από λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης!

 

saganaki
Γραβιέρα Κρήτης, παναρισμένη με αμύγδαλο φιλέ και συνοδευέται από μαρμελάδα ντομάτας αρωματισμένη με μαστίχα “Χίου”

 

prasopita psomoladea avlemonas kythira
Η πιο τραγανη πρασόπιτα με χοιρινό, τραχανά φέτα και δροσερή σάλτσα κεφίρ…
Ψωμολαδέα
Χρώματα, μυρωδιές, αρμονία και ταπεραμέντο… κλικ στη μεσογειακή γαστρονομία!

Η Ψωμολαδέα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 13.00 μέχρι αργά στις 24.00.
Κρατήσεις: 697 205 4622   –   aggmakris@gmail.com

Τα σχόλια των πελατών

Διαβάστε μερικές από τις κριτικές που έχει λάβει φέτος η Ψωμολαδέα.

Μείναμε πραγματικά ενθουσιασμένοι!

«Δεν υπάρχει περιγραφή που να απεικονίζει πλήρως την απόλαυση του ουρανίσκου από τις πρωτότυπες γαστριμαργικές εμπνεύσεις του σεφ, την έξοχη παρουσίαση του μαιτρ, την σύνθεση των γεύσεων με αρμονία και σεβασμό στην σύνθεσή τους .. πραγματικά, το καλύτερο ρεστοράν των Κυθήρων, συστήστε το στους αλλοδαπούς φίλους σας να ερωτευθούν την Ελλάδα και … στομαχικώς!».

Νόστιμο, διαφορετικό, οικονομικό

«Είναι πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό να τρως σε ένα εστιατόριο που προσφέρει κάτι διαφορετικό, χωρίς υπερβολές και βασιζόμενο στην τοπική κουζίνα. Αυτή την εντύπωση μας άφησε η Ψωμολαδέα καθώς γευτήκαμε ωραία πιάτα που μύριζαν Κύθηρα χωρίς να πληρώσουμε κάτι παραπάνω σε σχέση με μία απλή ταβέρνα. Στις ευχάριστες εκπλήξεις συγκαταλέγονται και οι επιλογές παιδικού μενού, δηλαδή πιάτων πιο φιλικών προς τα παιδιά με μικρότερες μερίδες και τιμές. Παραγγείλαμε ελληνική σαλάτα (δηλαδή μια εκπληκτική version της χωριάτικης), δεμάτι μελιτζάνας που ήταν πολύ τραγανό και καθόλου βαρύ, κατσικομακαρονάδα και σιδηρόδρομο. Τα δύο τελευταία ήταν δυο ξεχωριστές και μοναδικές εμπειρίες. Ωραία εξυπηρέτηση, περιποιημένος κήπος και τιμές πολύ καλές ειδικά αν έχεις παιδιά (λόγω του παιδικού μενού). Στο τέλος, συμβαίνει και το αυτονόητο. Μας ρώτησαν αν ήταν όλα καλά. Αλλά μερικές φορές τα αυτονόητα κάνουν την διαφορά…».

Εξαιρετική επιλογή

«Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτο το 5νθήμερο ταξιδάκι μας στα Κύθηρα με καλύτερο τρόπο…..Προσωπική μου άποψη πρόκειται για το καλύτερο εστιατόριο σε όλο το νησί. Με μεγάλη διαφορά μπροστά από το κατά άλλα γαστρονομικά οπισθοδρομικό νησί….δοκιμάσαμε με μεγάλη ευχαρίστηση ελληνική σαλάτα, τριλογία ταραμά, σαλάτα με γαριδες και αρμύρα, γαριδάκια Σύμης και ζυμαρικά με θαλασσινά. Όλα εξαιρετικά!! Κ με ένα ποτήρι μαλαγουζιά όλα ήταν υπέροχα!Το μόνο αρνητικό ότι το ανακαλύψαμε τελευταία μέρα δυστυχώς γιατί νομίζω πως θα τρώγαμε μόνον εκεί. Κατά τα άλλα ο περιβάλλοντας χώρος προσεγμένος καθαρός τηρώντας όλα τα μέτρα για την πανδημία. PS . Τα συγχαρητήριά μας στον σεφ!».

Φανταστικό από όλες τις απόψεις!

«Ευγενέστατο προσωπικό, λογικές τιμές και κυρίως πολύ ωραίο και ιδιαίτερο μενού που ξεφεύγει από το μοτίβο των κλασικών ταβερνων στο νησί! Προτείνεται ανεπιφύλακτα! Ό,τι πήραμε ήταν εκπληκτικό».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × two =