Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πειθαρχική Μεραρχία 999» στον Ποταμό

Μια ιδιαίτερη ιστορική προβολή διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση (Κ.Ο.) Κυθήρων του ΚΚΕ την ερχόμενη Παρασκευή, φέρνοντας στο φως μια άγνωστη πτυχή της περιόδου 1941-1945.

Η ταινία με τίτλο «Πειθαρχική Μεραρχία 999» πραγματεύεται την ιστορία των Γερμανών αντιφασιστών που βρέθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Πρόκειται για μια έρευνα που αναδεικνύει τη δράση και τη στάση Γερμανών στρατιωτών οι οποίοι εναντιώθηκαν στο χιτλερικό καθεστώς, συμπράττοντας σε πολλές περιπτώσεις με την ελληνική αντίσταση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού.

Στην προβολή θα δώσει το «παρών» ο Κυθήριος κινηματογραφιστής Γιώργος Διδυμιώτης, ο οποίος είναι ένας εκ των συντελεστών της ταινίας.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους κατοίκους και τους φίλους του νησιού που επιθυμούν να γνωρίσουν αυτή τη σημαντική ιστορική περίοδο μέσα από τον κινηματογραφικό φακό.

kke

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων στα 344 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο 2026

Κέρδη μετά φόρων σε επίπεδο Ομίλου στα 344 εκατ....

Θλίψη στα Κύθηρα: Έφυγε από τη ζωή η Σταυρούλα Μπαμπούνη

Φτωχότερη είναι από σήμερα η τοπική κοινωνία των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img