benito-mussolini-rachele-censurata

Να επαναφέρουν στην εξουσία το όνομα και την ιδεολογία που ευθύνεται για τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, επέλεξαν ψηφόροι στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης, που ανέδειξαν πρώτη σε σταυρούς την εγγονή του Μουσολίνι!

Η 47χρονη εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, Ρακέλε, με το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» συγκέντρωσε 6.522 ψήφους.

Πρόκειται για την κόρη του Ρομάνο Μουσολίνι, η οποία κατάφερε να κερδίσει την στήριξη των κατοίκων της Ιταλικής πρωτεύουσας, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος ξεχνάει την οδύνη που προκάλεσε ο παππούς της.

Πολλοί ωστόσο στα social media, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε άλλες χώρες.

«Το επώνυμό μου δεν έχει σχέση με την εκλογική μου επιτυχία. Έχω και πολλές αριστερές φίλες και μία ξέρω με βεβαιότητα ότι με ψήφισε», ισχυρίστηκε μάλιστα η Μουσολίνι στην εφημερίδα La Repubblica. Πρόκειται, πάντως, για την δεύτερη θητεία της Ρακέλε στο δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης.

Σε ό,τι αφορά τον φασισμό, η Ρακέλε Μουσολίνι αρνείται να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη, διότι «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση διάρκειας τουλάχιστο ενός εικοσιτετραώρου», αλλά σε σχετική ερώτηση της La Repubblica, απαντά ότι «δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή της φασιστικό χαιρετισμό».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο αναζωπύρωσης του φασισμού και της ακροδεξιάς, όπως βλέπουμε και στη χώρα μας, όπου νεοναζιστές και φασίστες επιτίθενται σε μαθητές και φοιτητές.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + 17 =