γιώργος κασιμάτης

Με επιστολή που μας απέστειλε ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΙΠΑ κος Γιώργος Κασιμάτης παίρνει θέση στο ζήτημα που έθεσαν οι Γ. Κορωναίος, Σπύρος Μιχαλακάκης και Μάνος Τριφύλλης για την δημιουργία ενός “κυθηραϊκού New Deal”.

Αγαπητοί συμπατριώτες Γιάννη, Σπύρο και Μάνο,

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας με τις σωστές προτάσεις σας. Αυτά που γράφετε πρέπει να τα συνειδητοποιήσομε όλοι μας.

Θα ήθελα, όμως, να προτείνω κάτι εύκολο και πρακτικό σε όσους – δυστυχώς, όχι πολλούς ακόμη – κάνουν αυτή τη σπουδαία κοινωνική προσφορά του σωστού δημόσιου λόγου: Άρχισαν σποραδικά να παρουσιάζονται και πολύ “ζόρικες”, όπως λέτε και πράγματι είναι, δραστηριότητες, που μετατρέπουν με μεγάλες δυσκολίες τον σωστό λόγο σε πραγματικότητα ή, τουλάχιστον, αποτελούν ένα πραγματικό ξεκίνημα τέτοιων ελπιδοφόρων προσπαθειών.

Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο θα πρέπει να αναδεικνύονται με το όνομά τους από αυτούς που ανεβαίνουν στο βήμα του ορθού λόγου, αλλά και να προτρέπουν το κοινό με συγκεκριμένες υποδείξεις να συμβάλλουν συνεχώς για την επιτυχία αυτών των προσπαθειών. Προτείνω, λοιπόν, σε σας και σε όλους του συμπατριώτες μας, που έχουν το θάρρος – γιατί σήμερα χάθηκε και αυτό – να προσφέρουν σωστές προτάσεις στην κοινωνία, έστω να αναφέρουν, αλλά και να καλούν τους συμπατριώτες μας, που αμφιβάλλουν ή δεν ξέρουν, να συμβάλλουν ή να συμμετέχουν στα προγράμματα ποιοτικής ανάπτυξης του νησιού μας που έχει καθ’ οδόν και πραγματοποιεί το ΚΙΠΑ (μονοπάτια, φαράγγια κ.ά.), ιδίως δε το πρόγραμμα, που άρχισε ήδη, ανάδειξης και ανάπτυξης των κυθηραϊκών προϊόντων πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής, που άρχισε ήδη σε συνεργασία και με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Ζητούμε, λοιπόν, τουλάχιστον ηθική στήριξη της πράξης και των φορέων τους.

Με τους πατριωτικούς μου χαιρετισμούς

Γιώργος Κασιμάτης
Επ. Πρόεδρος του ΚΙΠΑ

blank

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απόλυτα σύμφωνος κύριε καθηγητά. Και είμαι σίγουρος ότι και ο Μάνος και ο Γιαννης το βλέπουν με το ίδιο τρόπο. Ο σκοπός του άρθρου μας ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να ξεκινήσει μια ευρύτερη συζήτηση για το αύριο του νησιού μας. Εννοείται ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό τέτοιες συζητήσεις να γίνονται δια ζώσης. Αλλά δεδομένων των συνθηκών , η “εικονική” συζήτηση, είναι ένα καλό υποκατάστατο. Που ελπίζουμε να δημιουργήσει μια δυναμική που θα οδηγήσει και σε ζωντανές συζητήσεις. Θα ήταν ιδανικό σε τέτοιου είδους σκέψεις να δούμε να παρεμβαίνουν και μαζικοί φορείς (επαγγελματίες, σύλλογοι κλπ.) αλλά και βεβαίως ο Δήμος που αντικειμενικά μπορεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι το επείγον της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει προτεραιότητα. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε και το μετα ΥΓ: Είμαστε θερμοί υποστηρικτές της δραστηριότητας το ΚΙΠΑ σε όλες του τις εκφάνσεις. Ειδικά δε οι παρεμβάσεις όπως τα μονοπάτια, δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες ενός ¨άλλου” τριτογενή τομέα της οικονομίας (τουρισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση) που προσθέτει αξία (τόσο σε καθαρά οικονομικό αλλά και πολιτισμικό επίπεδο) Ευχαριστούμε και πάλι για τα σχόλιά σας

    Σπύρος Μιχαλακάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + three =