apodimoi-proodeftikoi

Στις επόμενες εκλογές ή δημοψήφισμα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό θα έχουν για πρώτη φορά το δικαίωμα να ψηφίσουν από τις χώρες διαμονής τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού που μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα από έναν προσωπικό υπολογιστή με την χρήση του username και του κωδικού εισόδου του taxisnet.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4648/2019 για την διευκόλυνση των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, δικαίωμα αίτησης έχουν όσες και όσοι τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα και έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση Ε1 ή Ε2 ή Ε3 ή Ε9 είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Επίσης οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας έχουν και αυτοί δικαίωμα συμμετοχής.

Μια νέα πρωτοβουλία από νέους μετανάστες της γενιάς της οικονομικής κρίσης και του Brain Drain, οι “Προοδευτικοί Απόδημοι”, έρχεται τώρα να συσπειρώσει τους προοδευτικούς ψηφοφόρους του εξωτερικού, μέσα από μια νέα πλατφόρμα, που στόχο έχει να δημιουργήσει το ρεύμα εκείνο που θα οδηγήσει σε μια νέα, προοδευτική πλειοψηφία στην Βουλή των Ελλήνων στις επόμενες Εθνικές εκλογές.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα των “Προοδευτικών Αποδήμων”, εδώ:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − 5 =