verikoko

Τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί φρούτα με το κουκούτσι κατακλύζουν πλέον τις λαϊκές αγορές και το άρωμά τους δεν παύει να μας ξεσηκώνει. Εκτός, όμως, από αρωματικά –και φυσικά πολύ γευστικά- τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμα για την λειτουργία της όρασης.

Μάλιστα, μόλις 3 από τα αγαπημένα αυτά ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά φρούτα καλύπτουν σχεδόν το 100% των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη Α, απαραίτητη για το σχηματισμό νέων κυττάρων και για τη διατήρηση της υγείας και της συνοχής του δέρματος και των βλεννογόνων, όπως και για την πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων της μύτης, του λάρυγγα, των πνευμόνων, κ.ά.

Στα πλεονεκτήματα του εν λόγω φρούτου συμπληρώστε ότι έχουν ελάχιστες θερμίδες (50 ανά τεμάχιο) και λόγω της περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το οποίο δρα κατά της κατακράτησης υγρών, βοηθά στην αντιμετώπιση του πρηξίματος.

Επίσης, η βήτα-καροτίνη τους, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό, παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την LDL (κακή) χοληστερόλη, ενώ είναι σημαντική και για την υγεία του δέρματός μας. Παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση και την ανάπτυξη ιστών, καταπολεμώντας τα εξανθήματα και βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.

Επιλέξτε τα πιο σφιχτά, με το πλούσιο χρυσαφένιο χρώμα και διατηρήστε τα στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 1 =