Η ποιότητα, όχι απαραίτητα σε συνάρτηση με την τεχνική ή το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αλλά με το «ταξίδι». Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας μακροημέρευσης της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού με το πέρασμα του χρόνου.

Τα σώματα αλλάζουν, οι άνθρωποι διαφοροποιούνται σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνονται τις ανάγκες τους, και αυτό δύναται να οδηγήσει σε κορεσμό και μοιραία σε αποχή. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ο οργασμός δεν είναι αυτοσκοπός και ότι η κολπική διείσδυση δεν αποτελεί την μόνη οδό, θα έχουμε προσθέσει ασφαλιστικές δικλείδες για να μείνουμε προσδεμένοι στο άρμα της ερωτικής επαφής.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ναι μεν υστερεί, αλλά η ανάγκη για τρυφερότητα, μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για επανεκκίνηση. Καθώς, όπως μας λέει η επιστήμονας Τάνια Μπαταλαμά, «μια σχέση, μπορεί να επιβιώσει χωρίς σεξ, αλλά ποτέ δίχως τρυφερότητα».

Για να κάνουμε λοιπόν καλό σεξ και να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον για όλη μας την ζωή, αρκεί το άγγιγμα σε επίπεδο επικοινωνίας. Αυτό θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε σε σταθερή βάση τα περιθώρια να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες πτυχές του εαυτού μας αλλά και του/της συντρόφου μας, θα εκμηδενίσει τα επιδερμικά στερεότυπα της πορνογραφίας και θα επαναπροσδιορίσουμε το σεξ ως διαδρομή και όχι ως προορισμό.

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι Ψυχολόγος, με ειδίκευση στην σεξολογία και την συμβουλευτική σχέσεων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον επαγγελματικό της ιστότοπο στο http://www.sex-therapy.gr/, μέσω του οποίου έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την ίδια, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κλείσετε ραντεβού για οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το κανάλι της στο στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCho1jHpyFIygjNAvh5COeTQ/. Εκεί, θα βρείτε μια πληθώρα από βίντεο-αναρτήσεις που η ίδια ανεβάζει και πλέον θα κοινοποιεί και το Kythera.News σε εβδομαδιαία βάση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ