perifereia-attikis

Στα Κύθηρα μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη με σκοπό τη μεταφορά και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης για τη περίθαλψη των προσφύγων που βρίσκονται στα Κύθηρα λόγω  πρόσκρουσης του σκάφους τους σε βραχώδες σημείο του νησιού.

Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ανθρωπιάς και ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Χαρχαλάκη, προχώρησε στην αποστολή υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης όπως (κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής φροντίδας, ρουχισμός, φάρμακα κ.α).

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο σημείο με τη Λιμενάρχη Κυθήρων καθώς και με εθελοντές, όπου την ενημέρωσαν για το χρονικό του ναυαγίου ενώ επισκέφτηκε και τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε τα εξής :

«Φτάνοντας στο σημείο του συμβάντος ήρθαμε μπροστά σε μία ανείπωτη τραγωδία.. Ανθρώπινες ψυχές βρήκαν τραγικό θάνατο στα βράχια. Αυτό που ζούμε εδώ δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Η μεταφορά υλικού της Περιφέρειας Αττικής  μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Χαρχαλάκη αποτελεί το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε ώστε να συμπαρασταθούμε στον πόνο των συνανθρώπων μας. Λόγω των επανειλημμένων ναυαγίων στη περιοχή, οι ποσότητες των μεταφερόμενων υλικών ήταν αυξημένες προκειμένου αφενός να καλυφθούν οι παρούσες ανάγκες των προσφύγων, αφετέρου ο Δήμος Κυθήρων να διαθέτει επάρκεια προϊόντων ώστε με ετοιμότητα να μπορέσει να ανταποκριθεί σε πιθανό μελλοντικό συμβάν. Είμαστε  μαζί τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Αθώοι άνθρωποι  θύματα  των πολέμων και των συμφερόντων…»

perifereia-attikis

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 2 =