Το καλοκαίρι έρχεται. Και οι ονειρεμένες selfies (και όχι μόνο) πόζες στην παραλία, έχουν μια κοινή συνισταμένη. Το καλοσχηματισμένο 6-pack. Για πολλούς, αυτή είναι η νούμερο ένα συνθήκη, με την οποία “γράφεις” στην αποδοχή της παρέας. Ή της μοιραίας.

Το παρόν βίντεο, δεν εξετάσει τον θεμελιώδη ρόλο της διατροφής στο χτίσιμο ενός σώματος στις βασικές αρχές του fitness: μυική μάζα, χαμηλή συγκέντρωση λίπους, γράμμωση. Αυτό είναι ένα άλλο, μεγάλο κεφάλαιο που θα θίξουμε κάποια άλλη φορά.

Εδώ, ο Ντάνιελ επικεντρώνεται στο ασκησιολόγιο, και παρουσιάζει 5 ασκήσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται σε μια βασική αρχή. Την τεχνική της εμπρόσθιας κλίσης λεκάνης, που ενεργοποιεί τους μυς της κοιλιακής χώρας, προστατεύοντας παράλληλα την ευπαθή μέση από πίεση και ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Κάποιες ασκήσεις, όπως το θρυλικό dragon flag, είναι βέβαια πολύ δύσκολες και ίσως για αρχή να πρέπει, είτε να μείνουν στην άκρη, είτε να εκτελεστούν στο αρνητικό τους μέρος και με τα πόδια μαζεμένα. Σε κάθε περίπτωση, ας δώσουμε βάση στην σωστή τεχνική εκτέλεσης, έχοντας κατά νου, ότι η γυμναστική είναι work in progress, όπου οφείλουμε πάντα να ακούμε το σώμα μας, να γνωρίζουμε τα όριά μας και να προοδεύουμε συντηρητικά και με προσοχή. Κανείς δεν έφτασε κατευθείαν στο στάδιο του προχωρημένου, προτού περάσει τα στάδια του αρχάριου και του ενδιάμεσου.

Καλή προπόνηση, μείνετε υγιείς, μείνετε δυνατοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 13 =