rafale

Ήρθαν τα Rafale (καλώς ήρθαν) και ορισμένοι πάλι άρχισαν να πουλάνε πατριωτισμό.

Επειδή η Ελλάδα είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε:

1) Δεν μπορεί να μας πωλούν πατριωτισμό όσοι έβαλαν «λυτούς και δεμένους» για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία στα «σύνορα Παπάγου-Χολαργού», στέλνοντας «άλλους» στα νησιά και τον Έβρο.

2) Δεν μπορεί να πωλούν πατριωτισμό όσοι «φροντίζουν» να φορολογούνται στην Κύπρο ή σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους. Πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην Ελλάδα, προκειμένου με την φορολογία όλων μας να πληρωθούν τα Rafale, οι Belhara αλλά και να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας κλπ.

3) Δεν μπορεί να πωλούν πατριωτισμό όσοι το 2015 καλούσαν τους πολίτες να στείλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, φέρνοντας την χρεωκοπία ένα βήμα κοντύτερα (οι πολλοί βέβαια δεν είχαν χρήματα να στείλουν στο εξωτερικό, οι λίγοι τα είχαν ήδη στείλει)…

4) Δεν μπορεί να πωλούν πατριωτισμό όσοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν «ψωροκώσταινα» και δεν ενδιαφέρονται να την στηρίξουν με κανέναν τρόπο.

5) Δεν μπορεί να πωλούν πατριωτισμό όσοι συνεισέφεραν για να ξενιτευτεί ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων και μάλιστα το πιο νέο και πιο μορφωμένο.

Προσωπικά γνωρίζω πολλούς που είναι με τη θετική έννοια πατριώτες και τους σέβομαι. Θεωρώ ότι καλώς εξοπλίζεται η χώρα, απλά η πρόσφατη ιστορία πείθει ότι στα οπλικά συστήματα το πιο ακριβό εξάρτημα πάντα είναι οι μίζες… Επιπλέον, κάποιες προβλέψεις στη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία (Έλληνες στρατιωτικοί στο Σαχέλ) δεν καταλαβαίνω που εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα.

Ας τελειώσει αυτή η ιστορία με τους «πατριώτες» και τους «εθνοπροδότες», γιατί γνωριζόμαστε και δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Η Ιστορία υπάρχει για να μας κάνει σοφότερους, αλλά μπορεί να ανασυρθεί και για να εξηγήσει συμπεριφορές και φρασεολογίες…

Ο Γιάννης Κορωναίος είναι δημοσιογράφος

Δημιουργός του άρθρου:

Δημοσιογράφος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − 9 =