Για τα παράξενα ραδιοκύματα που φτάνουν στη Γη, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, o πρόεδρος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής, Σπύρος Βασιλάκος, ο οποίος εξήγησε πως οι αστροφυσικοί έχουν όντως παρατηρήσει μια πηγή που εκπέμπει στο ραδιοφωνικό μέρος του φάσματος, η οποία επίσης εκπέμπει μια ενδιαφέρουσα ακτινοβολία, υπό την έννοια ότι μεταβάλλεται στη διάρκεια του χρόνου.

Άγνωστη η πηγή

Όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε, μέχρι στιγμής οι αστροφυσικοί δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν την πηγή. «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ερευνητικά, καθώς φαίνεται ότι έρχεται από το κέντρο του γαλαξία. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες πηγές στο ραδιοφωνικό μέρος του φάσματος που εκπέμπουν και ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί», τόνισε ο κ. Βασιλάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότατα πρόκειται για κάποιο άστρο στην τελική του κατάσταση. «Έχουμε προσπαθήσει με τηλεσκόπια να ταυτοποιήσουμε και οπτικά την πηγή, ωστόσο δεν τα έχουμε καταφέρει. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα μικρό αντικείμενο, ίσως ένας αστέρας στο τελικό του στάδιο που έχει ισχυρό μαγνητικό πεδίο», συμπλήρωσε και είπε πως σίγουρα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον από άποψη αστροφυσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + thirteen =