epixeirisi-sygxroni-epoxi

Από τη στιγμή που το μάρκετινγκ μπήκε για τα καλά στις ζωές όλων μας, από τη μια πλευρά αντιλαμβανόμαστε από μια άλλη οπτική τη δυνατότητα και την δυναμική των επιχειρήσεων, από την άλλη πλευρά η προώθηση του μάρκετινγκ «βομβάρδισε» τα άτομα, τους εν δυνάμει και μη καταναλωτές, με έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών που είναι αδύνατον να διαχειριστούν.

Η τεράστια πληροφορία που λαμβάνει το σύγχρονο άτομο σχετικά με τα διαθέσιμα για αυτόν προϊόντα, σημεία πώλησης, καλύτερες τιμές αλλά και ό,τι νέο κυκλοφορεί, γίνεται από πολλές διαφορετικές πηγές και με τόσο μεγάλη ταχύτητα, που είναι ακατόρθωτο να μείνει στον εγκέφαλό του και να επεξεργαστεί τον τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών και ερεθισμάτων που λαμβάνει καθημερινά.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έχει παίξει η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την πιο άμεση και καθημερινή χρήση του ίντερνετ.

Πλέον, τα άτομα έχουν εκπαιδευτεί και χειρίζονται τις περισσότερες αν όχι όλες τις εργασίες τους, την εκπαίδευση, την πληροφόρησή τους, την διασκέδασή τους αλλά και τις αγορές που πραγματοποιούν, μέσω του ίντερνετ.

Έτσι, αυτή την τάση και αλλαγή του ατόμου έχουν αντιληφθεί και εκμεταλλευτεί και οι επιχειρήσεις από τη δική τους πλευρά, με σκοπό την αύξηση της φήμης, των πωλήσεων, των κερδών και της βιωσιμότητάς τους.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα, πλέον, οι επιχειρήσεις να εστιάζουν και να επενδύουν στο μάρκετινγκ και στην προβολή τους στο χώρο του ίντερνετ, με σκοπό την συνολική ανάπτυξή τους αλλά και την εδραίωση του κοινού και του πελατολογίου που επιθυμούν.

Έτσι, πολύ συχνά θα διαπιστώσει κανείς καθώς περιηγείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως του παρουσιάζονται επί πληρωμή διαφημίσεις με αναφορά σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως: σημειωματάρια και εταιρικά δώρα όπου με μια επιλογή, τον μεταφέρουν στον ιστότοπο της επιχείρησης και της αγοράς των συγκεκριμένων προϊόντων.

Έτσι, κάποιος, χωρίς καν να μπει στη διαδικασία να αναζητήσει σημειωματάρια και επιχειρηματικά δώρα, μπορεί να ενημερωθεί για τις τιμές, τυχόν προσφορές και την εκάστοτε εταιρία, μόνο από μια διαφήμιση που του παρουσιάστηκε.

Εκτός από την ενδεχόμενη πώληση και σύσταση της κάθε επιχείρησης, σκοπός είναι το προϊόν όπως είναι το ημερολόγιο και επιχειρηματικά δώρα, να μείνουν στο υποσυνείδητο του καταναλωτή όπως και η επιχείρηση και έτσι να ξέρει που να ψάξει όταν του προκύψει η ανάγκη.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο της διαφήμισης, είναι σαν να προκαλείς τις ανάγκες των καταναλωτών και ιδίως αν βρίσκεται σε διάθεση αγορών, είναι πάρα πολύ εύκολο να αγοράσει σημειωματάριο ή να ενημερωθεί για τα επιχειρηματικά δώρα.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − one =