metanasteftiko-kythira

Μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη οι 240 παράτυποι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στα Κύθηρα με τρία σκάφη το διήμερο 17 και 18 Αυγούστου 2022. Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ραδιοφωνικός σταθμός AdelinFM η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών από το Καψάλι άρχισε από τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 07:10 με σκάφος του Λιμενικού. Αργότερα και μέχρι τις 11.00 πραγματοποιήθηκε και δεύτερο δρομολόγιο μεταφοράς στη Νεάπολη. Η μεταφορά τους έγινε από  πούλμαν μισθωμένα από τον Δήμο, με συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Στις

Με την αποχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος από το κάμπινγκ και του τελευταίου πούλμαν στο σημείο παρέμειναν εθελοντές για τον καθαρισμό του. 

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν από την Νεάπολη με πούλμαν σε δομές φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας, όπως ανέφερε στον AdelinFM χθες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Κώστας Κατσαφάδος.

Την επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων ανέλαβε η ΕΛ.ΑΣ  σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Ακολουθούν τα δελτία τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των τριών διακινητών τους στα Κύθηρα

 18/08/2022 9:41 πμ

Στον εντοπισμό ενενήντα τεσσάρων (94) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τριών (03) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 30, 29 και 17 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 17/08/2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων από το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας Κυθήρων για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή ¨ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ¨ Καψαλίου. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου του Α.Τ. Κυθήρων εντόπισαν στο οδικό δίκτυο ¨ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΥ¨ συνολικά ενενήντα επτά (97) αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε (55) ήταν ανήλικοι. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καψαλίου, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη Ι/Φ σκάφους σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους.

Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών διενεργείται προανάκριση με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε πληροφοριακό επίπεδο, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των δύο διακινητών τους στα Κύθηρα

18/08/2022 3:43 μμ.

Στον εντοπισμό εβδομήντα ενός (71) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 41 και 34 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 17/08/2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.

Συγκεκριμένα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Καψαλίου νότια ν. Κυθήρων Ι/Φ σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων με συνολικά εβδομήντα τρεις (73) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι), οι οποίοι, με τη συνδρομή στελεχών του Α.Τ. Κυθήρων, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καψαλίου.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών διενεργείται προανάκριση με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε πληροφοριακό επίπεδο, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.

Εντοπισμός εβδομήντα ενός (71) αλλοδαπών στα Κύθηρα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × five =