Με δελτίο Τύπου η Δημοτική Παράταξη λέει όχι σε παιχνίδια με αιολικά και εξηγεί τους λόγους. Διαβάστε παρακάτω.

Κύθηρα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

«Όλοι μαζί»: «Όχι σε «παιχνίδια» με αιολικά σε βάρος των νησιών μας

Η επιπολαιότητα σε αυτό το ζήτημα είναι εγκληματική

Επειδή τις τελευταίες ημέρες διατυπώνονται με επιπόλαιο και ανέξοδο τρόπο απόψεις «φιλικές» ως προς την πρόθεση 4 μεγάλων εταιρειών να κατασκευάσουν φαραωνικές εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, χωρίς πρωτύτερα να ληφθούν υπ’ όψη τα οικονομικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά δεδομένα, η παράταξή μας σημειώνει τα εξής:

  • 135 συμπολίτες μας συγκέντρωσαν 34.189 ευρώ υποστηρίζοντας τους δικαστικούς αγώνες ενάντια στην καταστροφή του Κυθηραϊκού Τοπίου και της της Τοπικής Οικονομίας του νησιού (οικοδομή, παραθεριστικές κατοικίες, τουρισμός, εμπόριο).
  • Από αυτούς 78 αλλοδαποί πολίτες, κυρίως Δυτικοευρωπαίοι που απέκτησαν περιουσία στα Κύθηρα, επενδύοντας στα χαρακτηριστικά του νησιού και στην τοπική κοινωνία και οι οποίοι έχουν σαφή γνώση και πείρα από τις πατρίδες τους για το τι σημαίνει η τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, πού αυτό συμβαίνει, και ποιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο διέπει την αδειοδότησή τους.
  • Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων (21/2020 ΑΔΑ: Ψ96ΦΩΛΨ-ΤΒΜ) και η ενεργή δράση των πολιτών δεν επιτρέπει κανενός είδους αμφιβολία σχετικά με το ζήτημα αυτό.
  • Οι Κυθήριοι πολίτες, και οι επαγγελματίες των παραγωγικών κλάδων του νησιού γνωρίζουν πολύ καλά το συμφέρον τους, την στιγμή που μόνο την τελευταία δεκαετία, στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Κυθήρων έχουν επενδυθεί σε κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχείων και άλλων οικοδομών τουλάχιστον €50.000.000, χρήματα τα οποία έχουν διασπαρεί εξολοκλήρου στην τοπική οικονομία. 
  • Τα Βόρεια Κύθηρα δεν είναι φιλέτο για την όρεξη μεγάλων συμφερόντων. Ούτε το Γερακάρη
    κείται μακράν. Κι όσοι δεν έχουν επισκεφτεί τον πράσινο πνεύμονα του νησιού μας, μπορούν να το κάνουν και τώρα.
  • Κανείς δεν επιτρέπεται να παίξει παιχνίδια κρυφής ή φανερής ατζέντας, εναντίον του συμφέροντος των Κυθηρίων και των ανθρώπων που επέλεξαν να επενδύσουν στα Κύθηρα.

Ενεργά στελέχη της παράταξή μας, που συμμετείχαν καθοριστικά έως τώρα στην διαμόρφωση του σχεδίου πράσινης πολιτικής στα Κύθηρα, με πρώτη και σημαντική κατάκτηση την σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας είναι εδώ για να διαφυλάξουν:
α) την προστασία και την ομαλή συνέχιση ήπιας τουριστικής, οικοδομικής, παραθεριστικής δραστηριότητας στα Βόρεια Κύθηρα και εν γένει σε όλο το νησί.

β) την υπεύθυνη στάση στην εφαρμογή της πράσινης ανάπτυξης

γ) την κατοχύρωση ότι η Κυθηραϊκή Γη ανήκει στους Τσιριγώτες και προορίζεται για τις νεότερες γενιές.

Η Δημοτική μας Παράταξη έχει πλήρες και ξεκάθαρο πρόγραμμα το οποίο οι συμπατριώτες μας μπορούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν. Στις 8 Οκτώβρη θα το επικυρώσουν και στις 9 Οκτώβρη ξεκινάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να το κάνουμε πράξη. 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × one =