Οι «Παιδικές Περιπλανήσεις», ένα ακόμη τραγούδι του Γιώργου Κασιμάτη ανέβηκε στο κανάλι του στο YouTube. Ας διαβάσουμε τι έγραψε ο Γιώργος γι αυτό το τραγούδι:

«Πριν από δύο χρόνια είχα μια συζήτηση με μια καλή μου φίλη νησιώτισσα. Πάνω στην κουβέντα λοιπόν, αρχίσαμε να συζητάμε και να αντιπαραβάλλουμε εμπειρίες που είχαμε ως παιδιά. Αν και πάντοτε μικρός είχα επαφή με τον τόπο καταγωγής μου, τα Κύθηρα, θεωρώ τον εαυτό μου παιδί της πόλης, αφού οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες μου στο νησί από τα παιδικά μου χρόνια δεν είναι έντονες…. Εκείνη από την άλλη, γεννημένη και μεγαλωμένη στο νησί, μιλούσε για μια καθημερινότητα φυσική, ελεύθερη, γεμάτη χρώματα, ζωντάνια, θάλασσα και περιπέτεια. Μια αφήγηση τόσο περιγραφική και ειλικρινής, ώστε στιγμιαία μεταφέρθηκα και γω -όπως λέει και το τραγούδι- στα ανοικτά να αρμενίζω, παρέα με θαλασσοπούλια- αερικά, και ακόμα και σήμερα όταν σκέφτομαι τη συζήτηση αυτή, να αναπολώ έντονα στιγμές που δεν έζησα (αίσθημα-παράδοξο, αλλά πραγματικό).
Έτσι λοιπόν, μια συζήτηση έγινε αναπόληση, η αναπόληση έγινε ταξίδι, και το ταξίδι έγινε τραγούδι. “Παιδικές Περιπλανήσεις”, από τη δεύτερη συλλογή τραγουδιών μου με τίτλο “ο Όρκος”. Καλή σας ακρόαση!
(Ο μελισσούλης που παλεύει με τα κύματα είναι δημιούργημα της αδερφής μου, της Εύας)»

Συνεχίζουμε να ακούμε το νέο δημιουργό και τον ακολουθούμε!

Βιογραφικό του Γιώργου Κασιμάτη

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1998 στην Αθήνα, όπου και διαμένει για το μισό έτος. Το άλλο μισό βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, στα όμορφα και μυστηριακά Κύθηρα. Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σε ηλικία 14 ετών πήρε το πτυχίο του στα μοντέρνα κρουστά, με καθηγητή τον Αλβέρτο Παναγιωτόπουλο. Για διάστημα δύο ετών, παράλληλα με τα ντραμς, έκανε επίσης μαθήματα κλασσικού πιάνου και ακουστικής κιθάρας. Τότε ήταν που ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Από την ηλικία των 18 ετών και για διάστημα τριών χρόνων, παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα μουσικής με τον καθηγητή, πιανίστα και συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα μαθήματα αυτά πιο συγκεκριμένα ήταν, θεωρία, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, τζαζ αρμονία και ελεύθερη σύνθεση για ορχήστρα. Για μια περίοδο ασχολήθηκε με τη σύνθεση κλασσικής και μοντέρνας μουσικής για ορχήστρα και για σόλο πιάνο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − twelve =