Για ακόμα ένα καλοκαίρι ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών είχε σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα των Κυθήρων.

Τα Κύθηρα υποδέχθηκαν τη Ζάκυνθο και ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ,που διοργάνωσε ο Δήμος Κυθήρων, την Πέμπτη 31 Αυγούστου στον Ποταμό και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στη Χώρα, στις οποίες ήταν καλεσμένοι η «Γκιόστρα Ζακύνθου», το « Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζακύνθου» και η Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη».

Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, ο Ποταμός γέμισε με πολύχρωμες φορεσιές από τη Ζάκυνθο,  τη Μάνη και τα Κύθηρα που μας μετέφεραν στο κλίμα μιας άλλης εποχής. Η μουσικοχορευτική παράσταση ξεκίνησε με παρέλαση που κατέληξε στην πλατεία Ποταμού. Στην πομπή που σχηματίστηκε προηγήθηκαν οι τυμπανιστές. Ακολούθησαν οι «ευγενείς» της Ζακύνθου με μεσαιωνικές στολές και οι χορευτές από το «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζακύνθου», από την  Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» και από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, οι οποίοι χόρεψαν τοπικούς χορούς και χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από πλήθος θεατών.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, κ. Βάσω Σαμίου.

Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, τα πολιτιστικά δρώμενα στη Χώρα μας γύρισαν στην εποχή των Ενετών στα Κύθηρα. Τα σοκάκια και ο κεντρικός δρόμος της Χώρας γέμισαν με κοστούμια εποχής, με κιθάρες και καντάδες. Η εντυπωσιακή παρέλαση κατέληξε στην κεντρική πλατεία,  όπου όλοι παρακολουθήσαμε μια  αξέχαστη χορευτική παράσταση, υπό το φως της πανσελήνου. Το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, για πρώτη φορά, χόρεψε ευρωπαϊκούς και επτανησιακούς χορούς με βενετσιάνικες στολές και ενθουσίασε το κοινό.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το Κάστρο Κυθήρων πλημμύρισε από τις μουσικές των κανταδόρων της Ζακύνθου. Εκεί, οι φίλοι μας Ζακυνθινοί, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την κ. Ελένη Χάρου  με πρωτοβουλία του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο εστιατόριο «Κόκκινο Σπαλέτο» ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών προσέφερε ένα πλούσιο γεύμα με πολλή μουσική και χορό αποχαιρετώντας τους φίλους από τη Ζάκυνθο, με τους οποίους μοιραστήκαμε τόσες ωραίες στιγμές στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην παρέα μας ήταν και οι νέοι φίλοι μας από την Ένωση των Απανταχού Μανιατών.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κυθήρων για την πρόσκληση συμμετοχής του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών στις παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες:

  • Στους Ζακυνθινούς φίλους μας, «Giostra di Zante» και «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζακύνθου» για την εγκάρδια παρουσία τους, για την αγάπη τους στα Κύθηρα και στους Κυθήριους και πάνω απ’ όλα για τη μακρόχρονη φιλία τους με τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών.
  • Στην Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» με τους οποίους δημιουργήθηκαν νέοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας.
  • Στους αγαπητούς μας Βαλέριο και Ρενάτα Καλοκαιρινού για τη φωτογραφική κάλυψη, για τη θερμή συμπαράστασή τους και τη φιλία τους.
  • Στην αγαπητή μας Ελένη Χάρου για την εξαιρετική ξενάγηση των φιλοξενουμένων μας στο Κάστρο της Χώρας, για τη συνεχή υποστήριξη και την αγάπη της προς τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών.

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών θα είναι πάντα παρών σε κάθε προσπάθεια που προβάλλει την πολιτιστική παράδοση των Κυθήρων.

Η Πρόεδρος
Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

Η Γενική Γραμματέας
Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − 13 =