greek-islands

Όλο τον χρόνο ανυπομονούμε και περιμένουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας σπάει ρεκόρ τουρισμού με επισκέπτες από όλον τον κόσμο που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και τα υπέροχα νησιά της. Είναι αμέτρητες οι επιλογές και οι καλοκαιρινοί προορισμοί αλλά αν αναζητάς το νησί που θα σε μαγέψει αυτό το καλοκαίρι, σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μοναδικές προτάσεις

Λήμνος

Η Λήμνος είναι ένα νησί του βορείου Αιγαίου, οπότε η πρόσβαση από τα νότια της χώρας είναι δύσκολη. Την Λήμνο, μπορεί να την επισκεφθεί κάποιος είτε με αεροπλάνο είτε με το πλοίο που αναχωρεί από Λαύριο, Αλεξανδρούπολη ή και ενδιάμεσους νησιωτικούς προορισμούς. Με πολλές επιλογές ως προς την διασκέδαση, η Λήμνος είναι πολύ γνωστή για το surf club στην παραλία Κέρος. Με πεντανόστιμα τοπικά πιάτα όπως το τυρί και το κρασί, με αμέτρητες επιλογές σε παραλίες και αξιοθέατα όπως οι Αμμοθίνες και η λιμνοθάλασσα Αλυκή αυτό το νησί θα σε μαγέψει.

Tip: Να δοκιμάσεις τα τοπικά προϊόντα όπως το μελίχλωρο, το θυμαρίσιο μέλι και τα φλομάρια.

Κύθηρα

Όσοι επισκέφθηκαν τα Κύθηρα γύρισαν μαγεμένοι καθώς ο συνδυασμός των μοναδικών παραλιών που θυμίζει τα Επτάνησα με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τη φύση ενθουσιάζουν κάθε επισκέπτη. Τα Κύθηρα μπορεί κάποιος να τα επισκεφθεί είτε με το αεροπλάνο, είτε με πλοίο από τον Πειραιά και τη Νεάπολη Λακωνίας. Αυτό που χαρακτηρίζει το νησί είναι η πλούσια φύση και η μοναδικότητα στις παραλίες της. Με φαράγγια που καταλήγουν στη θάλασσα, οι λάτρεις του canyoning θα πραγματοποιήσουν μια μοναδική κατάβαση. Επιπλέον, μια επίσκεψη στη Χύτρα, το νησάκι που είναι ορατό από την χώρα και το Καψάλι είναι απαραίτητη για να έχετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Tip: Να δοκιμάσεις τα τοπικά προϊόντα όπως το μέλι, τα παξιμάδια και τη φατουράδα.

Μεγανήσι

Το Μεγανήσι βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και πρόκειται για ένα παραδεισένιο νησί. Είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να αποφύγει την πολυκοσμία και να απολαύσει τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Η επίσκεψη μπορεί να γίνει από την Λευκάδα με πλοίο ή ενοικιάζοντας ένα ιδιωτικό σκάφος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται άλλα δυο νησάκια ο Κάλαμος και ο Καστός όπου αξίζει να τα επισκεφθείτε, να κολυμπήσετε και να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα.

Tip: Λόγω του ότι δεν υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στο νησί, τα καταλύματα είναι λίγα οπότε φρόντισε να κλείσεις έγκαιρα τη διαμονή σου.

Σαντορίνη

Από αυτήν την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη. Γνωστή σε όλον τον κόσμο για το ηλιοβασίλεμά της, για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το ηφαίστειο, αυτό το νησί δέχεται επισκέπτες όλο τον χρόνο. Αν θέλεις να αποφύγεις την πολυκοσμία, ιδανικά να την επισκεφθείς αρχές Ιουνίου ή μέσα Σεπτεμβρίου. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα τοπικά προϊόντα όπως η φάβα και να γευθείς το κρασί που παράγονται στους αμπελώνες της.

Tip: Αν θέλεις να ζήσεις τη μαγεία του νησιού, να επισκεφθείς παραλίες οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες, η ενοικίαση ενός σκάφους από την εταιρεία Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/ επιβάλλεται!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 5 =