knossos

Η Κρήτη κατά κοινή ομολογία ανήκει στους νούμερο 1 προορισμούς, όχι μόνο ελληνικούς, κυρίως για τις καλοκαιρινές διακοπές. Πολλοί λόγοι έχουν συντελέσει σε αυτό, με κορυφαίους η μεγάλη έκταση του νησιού, άρα και οι πολλές επιλογές, και κυρίως το απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο της. Είναι κάπως “άδικο” να πει κάποιος πως θα πάει διακοπές στην Κρήτη, μιας και είναι σχεδόν αδύνατον να γυρίσει κανείς όλο το νησί ή να μείνει σε πάνω από δύο διαφορετικούς νομούς σε δέκα μέρες. Άρα, πιο εύστοχο και ακριβές είναι να προσδιορίζουμε στον συνομιλητή μας το μέρος, π.χ. “το καλοκαίρι θα πάμε στα Χανιά”, ή “ψάχνουμε για ξενοδοχεία στο Ηράκλειο” κλπ.

Χανιά ή Ηράκλειο; Σε Ποιο Μέρος της Κρήτης να Κλείσω Ξενοδοχείο;

Χανιά ή Ηράκλειο; Ρέθυμνο ή Άγιος Νικόλαος; Μοιάζουν με αιώνια διλήμματα αυτές οι ερωτήσεις και το πιο “έξυπνο” που μπορεί κάποιος να κάνει πριν προβεί σε κάποια κράτηση ξενοδοχείου είναι μια ενδελεχή έρευνα στο διαδίκτυο. Το τι τύπος ταξιδιώτη είναι ο καθένας καθορίζει και το μέρος που θα μείνουμε στην Κρήτη, και ευτυχώς το νησί έχει πληθώρα επιλογών για όλους τους τύπους. Είτε είσαι λάτρης της φύσης, είτε food lover, αν σου αρέσουν τα θαλάσσια sports ή είσαι history enthusiast, θα βρεις την ιδανική στρατηγική τοποθεσία για να μείνεις στο επόμενο σου ταξίδι στην Κρήτη. Φυσικά έχε κατά νου ότι το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος είναι τα πιο ήρεμα και family friendly μέρη, χωρίς να υστερούν σε ομορφιά και ενδιαφέροντα, και ότι τα Χανιά και το Ηράκλειο έχουν έντονη νυχτερινή ζωή και αποτελούν πόλο έλξης για νέους από όλο τον κόσμο.

Ηράκλειο Κρήτης, Κάπως Αδικημένο Άλλα Super Friendly για Επισκέπτες

Χανιά, Χανιά, Χανιά…ακούς παντού ότι είναι με διαφορά ο ομορφότερος νομός της Κρήτης, και ίσως σε κάποιο βαθμό να είναι αληθές. Όταν, όμως, πρόκειται για καλοκαιρινές διακοπές τα στατιστικά δείχνουν άλλα…μιας και νικητής μοιάζει να βγαίνει το Ηράκλειο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το Ηράκλειο τόσο ξεχωριστό; Οι λόγοι είναι αρκετοί: έντονη ζωή και πολυκοσμία (με την καλή έννοια), όμορφο ιστορικό κέντρο, αμέτρητα εμπορικά μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ, κορυφαίοι χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Κνωσός, Φαιστός), όμορφες παραλίες, super δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα με κορυφαία τη Χερσόνησο, καλό δίκτυο συγκοινωνίας, αεροδρόμιο και λιμάνι (το μεγαλύτερο) και φυσικά αμέτρητα ξενοδοχεία.

Ξενοδοχεία στο Ηράκλειο Κρήτης για Κάθε Τσέπη

Τώρα όσον αφορά στα καταλύματα στο Ηράκλειο, εφόσον καταλήξετε να το επισκεφτείτε, δε θα ταλαιπωρηθείτε και πολύ. Η πόλη διαθέτει μεγάλο αριθμό δωματίων, στούντιο και ξενοδοχείων για όλα τα βαλάντια. Κάναμε μια μικρή έρευνα και σας παραθέτουμε ενδεικτικές τιμές διαμονής για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου:

Λειτουργικά Studios

Ξεκινάμε από ένα απλό στούντιο δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Ένα τέτοιο στούντιο θα σας στοιχίσει περίπου 38-40 ευρώ τη βραδιά. Φυσικά μην περιμένετε να δείτε κάτι ιδιαίτερο σε διακόσμηση, πρόκειται για πολύ απλά δωμάτια με κρεβάτια και μπάνιο, ούτε από υπηρεσίες, όπως πρωινό ή room service, το πολύ πολύ να έχει δωρεάν wifi. Όμως, για παρέα φίλων που δεν ενδιαφέρονται για κάτι ρομαντικό είναι μια χαρά επιλογή.

Ξενοδοχεία 2-3 Αστέρων

Συνεχίζουμε με λίγο πιο αναβαθμισμένα δωμάτια σε ξενοδοχεία 2-3 αστέρων. Πάλι σε απόσταση περίπου δέκα λεπτών με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο σε αυτά τα ξενοδοχεία μπορείτε να βρείτε δωρεάν Wifi, κλιματιζόμενα δωμάτια με ιδιωτικά μπαλκόνια, τηλεόραση και τηλέφωνο, παράθυρα με διπλά τζάμια και ιδιωτικό μπάνιο. Επίσης, η πλειοψηφία αυτής της κατηγορίας σε ξενοδοχεία Ηράκλειο Κρήτης παρέχουν 24ωρη υπηρεσία ρεσεψιόν και υπηρεσίες οργάνωσης ξεναγήσεων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Για ένα τέτοιο δωμάτιο δε θα χρειαστείτε να δώσετε πάνω από 40 – 55 euro (early booking).

Ξενοδοχεία 2-3 Αστέρων

Apartments για Οικογένειες

Αν πρόκειται για οικογενειακές διακοπές ή διακοπές με παρέα πολλών ατόμων σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Στο Ηράκλειο θα βρείτε αρκετά από 35 – 50 euro με την προϋπόθεση φυσικά να κάνετε από νωρίς κράτηση καθώς γίνονται ανάρπαστα. Τα διαμερίσματα συνήθως διαθέτουν 1-2 υπνοδωμάτια με κουκέτες και καναπέδες κρεβάτια, ιδιωτικό μπάνιο και φυσικά εξοπλισμένη κουζίνα.

Τα Πολυτελή Ξενοδοχεία στο Ηράκλειο Κρήτης

Τέλος, δε θα μπορούσε αυτή η πόλη να μη διαθέτει ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων με πολυτελή δωμάτια και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Για όσους μπορούν να διαθέσουν από 140-150 εως 400-450 ευρω τη βραδιά (με πρωινό φυσικά) το Ηράκλειο Κρήτης διαθέτει κάποια πολύ αξιόλογα. Φυσικά σε ένα τέτοιο κατάλυμα το επίπεδο των διακοπών σας αναβαθμίζεται καθώς οι υπηρεσίες που σας παρέχονται είναι στοχευμένες στο να διευκολύνουν την διαμονή σας αλλά και να σας προσφέρουν εμπειρίες (ξεκούρασης, ηρεμίας, γαστρονομικές, αναζωογόνησης κλπ) που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ό,τι και να επιλέξετε, όποια πόλη ή χωριό, σε όποια κατηγορία καταλύματος και αν μείνετε ένα είναι σίγουρο: η Κρήτη όχι μόνο δε θα σας απογοητεύσει αλλά θα σας κάνει να θέλετε να την επισκεφθείτε ξανά!

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × five =