stelios-petsas

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μίλησε για τα προβλήματα που έφεραν οι πτώσεις δέντρων στην ηλεκτροδότηση, τις ενέργειες των δήμων, Περιφέρειας και ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και την επόμενη μέρα.

Ο κος Πέτσας μιλούσε στο OPEN και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη, με την τοποθέτησή του να έρχεται ως συνέχεια της πρωινής έντονης αντιπαράθεσης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη, στην ίδια εκπομπή, με τους δύο να αλληλοκατηγορούνται για την απόδοση ευθυνών για το επιτελικό μπάχαλο που παρέλυσε τις όποιες προσπάθειες έγκαιρης επέμβασης στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» και ειδικότερα στα βόρεια προάστια, όπου 250 χιλιάδες οικογένειες παραμένουν χωρίς φως, θέρμανση και σε πολλές περιπτώσεις και νερό για δύο και πλέον 24ωρα.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κος Πέτσας επαναλάμβανε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο ο ίδιος δεν έχει ξανασυναντήσει στα 16 χρόνια που διαμένει στα βόρεια προάστια. «Στο μικρό δρομάκι που μένω, έχουν πέσει 2 δέντρα και μέτρησα συνολικά 6 στον κεντρικό δρόμο που διέσχιζα σήμερα το πρωί», ανέφερε ο κος Πέτσας για να συμπληρώσει ότι και στο δικό του σπίτι είναι κομμένο το ρεύμα.

Για την ασυνεννοησία ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε την μεγάλη έκταση του προβλήματος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μοιραστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, με την συνδρομή κλιμακίων του Στρατού και της ΕΜΑΚ. «Έπρεπε να πηγαίνουν δέντρο-δέντρο, 1-2 άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ, με κλιμάκια των εν λόγω υπηρεσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να παραδεχτεί εν τέλει – και ύστερα από επίμονες ερωτήσεις για το ποιες υπηρεσίες ορίζουν τα πρωτόκολλα των διαδικασιών και τον επιμερισμό των ευθυνών – ότι δεν υπάρχει πλάνο ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων σε τέτοιες περιπτώσεις, ανάμεσα σε Κράτος, Περιφέρεια και Δήμους. «Αλλά, θα το λύσουμε, με νομοσχέδιο που δεσμευτήκαμε να φέρουμε», κατέληξε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − nine =