Το 1993 ο Σαουδάραβας «μπίζνεσμαν» Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν αγαπημένο παιδί της Δύσης και της ιμπεριαλιστικής Αμερικής. Η προπαγάνδα τον παρουσίαζε ως τον αντισοβιετικό μαχητή που οργάνωνε το στρατό του για την «ειρήνη». Οι ΗΠΑ τον εξόπλιζαν σαν αστακό ενάντια στους Ρώσους. 8 χρόνια μετά έγινε ο μακελάρης του 9/11 στη Νέα Υόρκη. Οι Ταλιμπάν είχαν ήδη τον έλεγχο του Αφγανιστάν και η Αλ Κάιντα κήρυττε τζιχάντ ενάντια στη Δύση. Ήταν το έτος 2001.

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που κηρύχθηκε ο πόλεμος ενάντια στον Οσάμα και τους Ταλιμπάν. Ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια δολάρια για να πολεμηθούν οι Ταλιμπάν. Όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ ξόδεψαν χρήματα φορολογουμένων πολιτών, οι βιομηχανίες όπλων τα κονόμησαν, στρατιώτες σκοτώθηκαν και άφησαν πίσω τους ορφανά παιδιά και χήρες, άνθρωποι απλοί θανατώθηκαν ως παράπλευρες απώλειες. Εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί πρόσφυγες σκόρπισαν παντού για να σωθούν από τα βασανιστήρια, τους αποκεφαλισμούς, τους ακρωτηριασμούς, το θάνατο.

Πέρασαν 20 χρόνια ακριβώς. Οι ΗΠΑ ζουν ένα νέο Βιετνάμ. Μία ακόμη ήττα γραμμένη στις σελίδες της ιστορίας τους. Εκατομμύρια άνθρωποι ελέγχονται πλέον από τους Ταλιμπάν και τον νόμο της Σαρία. Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα νέο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα. Ο κόσμος αναμένεται να ζήσει κι άλλες εικόνες φρίκης.

Όταν τρέφεις το φίδι ενάντια στον «εχθρό» μπορεί μια μέρα να έρθει η στιγμή που θα δαγκώσει και σένα. Η ίδια ιστορία σε κάθε γωνιά από την Ανατολική Μεσόγειο ως την Ινδική Υποήπειρο. Παρόμοιες ιστορίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ξέρουν και οι πέτρες: Όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες.

osama-bin-laden-indipedent

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =