Τα Κύθηρα πρόσφατα απέκτησαν 3 νέα seatrack για την διευκόλυνση των ΑΜΕΑ στην πρόσβασή τους στη θάλασσα. Το έργο κόστισε κοντά €140.000. Ο Δήμος Κυθήρων το έκανε «σημαία» και μπράβο του, το ενδιαφέρον σε όλες τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς πρέπει να γίνεται πράξη. Εκδόθηκαν ανακοινώσεις, βγήκαν φωτογραφίες και όλοι νιώσαμε ικανοποίηση για αυτό το έργο.

Πέρασε όμως ο καιρός, τα seatrack τοποθετήθηκαν, ήρθε και το καλοκαίρι και μόλις πριν λίγες μέρες, μεσούσης της θερινής περιόδου, ένας συμπολίτης μας που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το πολυδιαφημισμένο seatrack, στην Αγία Πελαγία, γνώρισε μεγάλη απογοήτευση. Η εγκατάσταση δεν λειτουργούσε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και οι ειδικές καμπίνες, η αλαξιέρα και η τουαλέτα για ΑΜΕΑ ήταν κλειδωμένες. Το γεγονός έκανε γνωστό στα social media ο πατέρας του συμπολίτη μας Παναγιώτη, ο Κοσμάς Κατσούλης. Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Είπαμε σήμερα και εμείς να δοκιμάσει ο Παναγιώτης μας να κάνει μπάνιο στην Αγ Πελαγία στην ράμπα αναπήρων αυτό πού το λένε Seatrac και …. πρώτον δεν λειτουργεί η ράμπα ..Μας είπανε λόγω καιρού εντάξει.. Μπήκαμε όπως έμπαινε ο Παναγιώτης μας όλα τα χρόνια στην θάλασσα με την βοήθεια μας Και …δεύτερον και σπουδαιότερο εχουν κλειδωμένες την αλαξιερα και την τουαλέτα αναπήρων με αλυσίδες και λουγκέτα από την αρχή τής εγκατάστασης μου είπανε έως και σήμερα και τα κλειδιά τα έχει ο δήμος. Δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό της όλης κατάστασης. Δηλαδή αφού δεν χρησιμοποιούνται γιατί εγκαταστάθηκαν για να φαίνονται μόνο. Μάλλον……..»

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κοσμά Κατσούλη, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Ζαντιώτη μάθαμε πως η εγκατάσταση στην Αγία Πελαγία είχε βγει εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικής βλάβης. Όσο για τις κλειδωμένες καμπίνες, τέλη Ιουλίου, μόνο δικαιολογίες δεν χωρούν.

Ας ευχηθούμε θα βρεθεί κάποιος αρμόδιος που θα διευθετήσει το ζήτημα της εγκατάστασης ΑΜΕΑ στην Αγία Πελαγία, γιατί εκτός από τις τυμπανοκρουσίες, το ενδιαφέρον για τα ΑΜΕΑ θα πρέπει να είναι έμπρακτο. Ο Παναγιώτης μας, και κάθε άτομο ΑΜΕΑ θα πρέπει να νιώθουν ιστότιμοι με όλους μας, και σε αυτό πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Τι περιλαμβάνει η σύμβαση

Η σύμβαση του έργου με τίτλο «Προσβάσιμα Κύθηρα» ανέρχεται σε 137.467,50€ και ανάδοχος του έργου, μετά από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, αναδείχθηκε η εταιρεία «ΤΟΒΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε σε κάθε μία από τις 3 παραλίες περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών, και συγκεκριμένα:

  • Μη μόνιμη (αφαιρούμενη κατά το χειμώνα) διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ – σύστημα Seatrack
  • Λουτήρας – Ντουζ για Αμεα
  • Λυόμενος ξύλινος διάδρομος παραλίας για Αμεα
  • Μη μόνιμος φορητός χώρος υγιεινής (χημική τουαλέτα) προδιαγραφών για Αμεα
  • Μη μόνιμο, λυόμενο, ξύλινο αποδυτήριο προδιαγραφών για Αμεα
  • Σκίαση

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 + fifteen =