johnny-depp-stytiki-disleitourgia

Μετά την πολύκροτη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ (Jonny Depp) και της Άμπερ Χερντ (Amber Heard) και την απόφαση του Δικαστηρίου της Βιρτζίνια ότι η ηθοποιός δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας -απόφαση η οποία επιδίκασε στον σταρ του Χόλιγουντ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων-, η νομική ομάδα της Amber Heard επανέρχεται και αναφέρεται σε μια υποτιθέμενη στυτική δυσλειτουργία του Johnny Depp για να προσθέσει περιεχόμενο στην καταγγελία της ηθοποιού για σεξουαλική βία.

Σε πρόσφατα προδικαστικά έγγραφα τα οποία αναφέρουν ότι έχουν στη διάθεσή τους το Newsweek και το Page Six, οι δικηγόροι της 36χρονης ηθοποιού υποστήριξαν σε μια κατάθεση του Μαρτίου ότι ο 59χρονος Depp θα έπρεπε να αποκαλύψει ότι φέρεται να πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, καταθέτοντας μια υποτιθέμενη λίστα φαρμάκων ως αποδεικτικό στοιχείο. Πρότειναν ότι η ιατρική κατάσταση σχετίζεται με την καταγγελία, καθώς θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί θα χρησιμοποιούσε ένα μπουκάλι για να επιτεθεί σεξουαλικά στη Heard, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συνέβη ποτέ.

«Αν και ο κ. Ντεπ προτιμά να μην αποκαλύψει την κατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας του, η κατάσταση αυτή είναι απολύτως σχετική με τη σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου του θυμού του κ. Ντεπ και της χρήσης ενός μπουκαλιού για να βιάσει την Άμπερ Χερντ. Η στυτική δυσλειτουργία του κ. Ντεπ καθιστά πιο πιθανό ότι ο κ. Ντεπ θα ήταν θυμωμένος ή ταραγμένος στις συναντήσεις με την Άμπερ Χερντ και ότι θα κατέφευγε σε αυτό», έγραψε η νομική της ομάδα, σύμφωνα με το Newsweek.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι οι δικηγόροι του Depp απάντησαν σε μια κατάθεση, αμφισβητώντας την και υποστηρίζοντας ότι η πρώην σύζυγός του «θέλει να δημιουργήσει ένα τσίρκο και σαφώς σκοπεύει να οδηγήσει αυτή τη δίκη σε μια σειρά από αχρείαστα πικάντικες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του κ. Depp».

Ο ισχυρισμός της Χερντ για τον βιασμό

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης δίκης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και τηλεοπτικά μπροστά σε εκατομμύρια θεατές, η Χερντ κατέθεσε ενόρκως για ένα περιστατικό του 2015 στην Αυστραλία, όταν είπε ότι ο Ντεπ τη βίασε επανειλημμένα με ένα μπουκάλι.

Μιλώντας την τελευταία φορά που ανέβηκε στο εδώλιο, ο Ντεπ χαρακτήρισε την κατάθεση της Χερντ «αποτρόπαια», «γελοία» και «ταπεινωτική». Είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου: «Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι τέλειο, σίγουρα όχι. Κανείς μας. Αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω διαπράξει σεξουαλική κακοποίηση, σωματική κακοποίηση, όλες αυτές τις εξωφρενικές ιστορίες ότι διέπραξα αυτά τα πράγματα και ζούσα με αυτά για έξι χρόνια και περίμενα να μπορέσω να πω την αλήθεια δημοσίως».

Το επταμελές σώμα ενόρκων, αποτελούμενο από πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, τάχθηκε ως επί το πλείστον με το μέρος του Depp στην υπόθεση της Βιρτζίνια, επιδικάζοντάς του αποζημίωση άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού έκρινε ότι η Heard τον δυσφήμισε στο άρθρο της το 2018. Η ίδια κέρδισε έναν από τους τρεις ισχυρισμούς της ανταγωγής της και της επιδικάστηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα και οι δύο ασκούν έφεση κατά των αποφάσεων.

Άμπερ Χερντ: Τι είπε στην πρώτη της συνέντευξη μετά την δίκη

Σε μια συνέντευξη που έδωσε μετά την ετυμηγορία, η Heard δήλωσε στη Savannah Guthrie του NBC News ότι εξακολουθεί να στηρίζει όσα είπε στην κατάθεσή της και εξήγησε γιατί η αντεξέταση για την υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση ήταν αγχωτική για εκείνη. «Το πιο τρομακτικό, το πιο εκφοβιστικό πράγμα για οποιονδήποτε μιλάει για σεξουαλική βία είναι να μην τον πιστεύουν, να τον αποκαλούν ψεύτη ή να τον ταπεινώνουν», δήλωσε η Heard.

Η Χερντ θεωρεί ότι για την ετυμηγορία των ενόρκων ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η επιρροή των social media, αλλά και το γεγονός ότι ο Τζόνι Ντεπ είναι ένας πασίγνωστος και πολυαγαπημένος ηθοποιός. «Δεν κατηγορώ κανέναν. Πραγματικά καταλαβαίνω. Είναι ένας αγαπημένος χαρακτήρας και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τον γνωρίζουν. Είναι ένας φανταστικός ηθοποιός», είπε η 36χρονη.

Όσον αφορά το πώς «φέρθηκαν» τα social media σε εκείνη και στον Τζόνι Ντεπ κατά τη διάρκεια της δίκης, η Χερντ μίλησε για «αδικία», καθώς πολλές σχετικές αναρτήσεις στο TikTok και στο Twitter φάνηκαν να ευνοούν τον πρώην σύζυγό της. Το hashtag του TikTok «Justice for Amber Heard» («Δικαιοσύνη για την Άμπερ Χερντ») έλαβε 27 εκατομμύρια προβολές, ενώ το αντίστοιχο hashtag για τον Τζόνι Ντεπ συγκέντρωσε 20 δισεκατομμύρια προβολές.

«Δεν με νοιάζει τι πιστεύει κανείς για μένα ή ποιες κρίσεις θέλετε να κάνετε για το τι συνέβη στο σπίτι μου, στο γάμο μου, πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν υποθέτω ότι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να τα γνωρίζει αυτά τα πράγματα. Και έτσι δεν το παίρνω προσωπικά», κατέληξε η Χερντ.

Οι ένορκοι πίστεψαν περισσότερο τον Ντεπ

Ένας από τους άνδρες ενόρκους μίλησε ανώνυμα στο Good Morning America τον Ιούνιο, λέγοντας ότι «κάποιοι από εμάς χρησιμοποιούσαν την έκφραση “κροκοδείλια δάκρυα”” αναφερόμενοι στο ότι η Heard συγκινήθηκε ενώ μιλούσε για την κακοποίηση και την επίθεση μπροστά στην αίθουσα του δικαστηρίου και σε εκατομμύρια ανθρώπους που παρακολουθούσαν από το σπίτι». Ο ένορκος πρόσθεσε ότι θεώρησαν ότι ο Ντεπ ήταν “πιο πιστευτός” και “φαινόταν λίγο πιο αληθινός”.

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε στα προδικαστικά έγγραφα, η ομάδα της Heard αντέδρασε στην προσπάθεια της πλευράς του Depp να αναφερθεί στο δικαστήριο η «σύντομη θητεία της ως εξωτική χορεύτρια» καθώς και οι γυμνές φωτογραφίες της. Ισχυρίστηκαν ότι η ομάδα του Depp προσπαθούσε «επιπόλαια και κακόβουλα να εννοήσει ή να υπονοήσει ότι η κυρία Heard ήταν κάποτε συνοδός» πριν γνωρίσει τον ηθοποιό.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + 9 =