australia

Την Τρίτη, η Αυστραλία κατέγραψε τουλάχιστον 95 θανάτους από τον ιό COVID-19, εκ των οποίων 47 στην Νέα Νότια Ουαλία, 22 στην Κουηνσλάνδη και 13 στην Βικτώρια.

Η Αυστραλία πλησιάζει το μακάβριο ορόσημο των 12.000 θανάτων, αφού έχουν καταγραφεί 11.959 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Οι καθημερινές μολύνσεις σημείωσαν χαμηλή πτώση σε ορισμένες πολιτείες τις τελευταίες ημέρες, δείχνοντας τα πρώτα σημάδια σταδιακής υποχώρησης της παραλλαγής Όμικρον στις περιοχές αυτές.

Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλευόμενων και των εισαγόμενων στις ΜΕΘ παραμένει υψηλός. Την Τρίτη στη Νέα Νότια Ουαλία, 76 άτομα με COVID-19 εισάχθηκαν σε ΜΕΘ της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον περασμένο Απρίλιο.

Για να δείτε τις τελευταίες τάσεις στα νέα κρούσματα, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους θανάτους στην Αυστραλία, πατήστε εδώ.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός της Κουηνσλάνδης Annastacia Palaszczuk, επικαλούμενη τις πληροφορίες των επιστημόνων, επεσήμανε πως το τρίτο και πιο πρόσφατο κύμα κρουσμάτων παραλλαγής Όμικρον αναμένεται να κορυφωθεί στην πολιτεία στο τέλος του Αυγούστου. Έχει σημειωθεί πτώση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της πολιτείας τις τελευταίες ημέρες.

Οι υγειονομικές αρχές της Βικτώριας θεωρούν πως η πολιτεία πέρασε το σημαντικότερο σημείο του τρίτου κύματος την περασμένη βδομάδα, ωστόσο προειδοποιούν πως μπορεί να υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί.

Η Αυστραλία ολοκλήρωσε την επιχείρηση Ασπίδα κατά του COVID την 1η Αυγούστου. Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με στόχο να αυξήσει την δημόσια αυτοπεποίθηση στην κυκλοφορία των εμβολίων και να φροντίσει να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι Αυστραλοί πολίτες.

Ωστόσο, οι υπάρχοντες υποδομές των παραπάνω από 10.000 κέντρων εμβολιασμού και η ικανότητα διανομής παραπάνω από τριών εκατομμυρίων δόσεων εξακολουθούν να υφίστανται. Το υπουργείο Υγείας θα είναι πλέον υπεύθυνο για το πρόγραμμα εμβολιασμού, σύμφωνα με το Sydney Morning Herald.

Ο πρωθυπουργός Anthony Albanese αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του εθνικού συμβουλίου που θα διοργανωθεί μέσω του διαδικτύου την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο υπουργός Υγείας Mark Butler ανέφερε στο κοινοβούλιο πως η Αυστραλία σύντομα θα έχει ένα εθνικό πλάνο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του συνδρόμου long COVID. Όπως είπε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ζητήσει την συνδρομή των ειδικών.

Ο κ. Butler πρόσθεσε επίσης πως γύρω στο τέσσερα τοις εκατό των ασθενών που υποφέρουν από κορωνοϊό αντιμετωπίζουν μακροχρόνια συμπτώματα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα υποστήριξης αναπηρίας για τους ηλικιωμένους. Όπως είπε, μέσω των νέων προγραμμάτων υπάρχει το ενδεχόμενο επιδότησης για ασθενείς που έχουν επηρεαστεί άμεσα από την COVID-19 ύστερα από την 1η Ιανουαρίου 2022.

australia-emvoliasmos

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + 9 =