Ένας μετεωρίτης που «εξερράγη» όταν έπεσε στην ατμόσφαιρα είναι πιθανότατα η καλύτερη εξήγηση για μία δυνατή έκρηξη που ακούστηκε σε τμήματα της βόρειας Γιούτα και του νότιου Άινταχο το Σάββατο, δήλωσε ο κυβερνήτης της Γιούτα Σπένσερ Κοξ.

Ο Κοξ δήλωσε σε ένα tweet ότι άκουσε μια δυνατή έκρηξη ενώ έτρεχε στο Σολτ Λέικ Σίτι, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

«Επιβεβαιώσαμε ότι δεν ήταν σεισμός/γεωσεισμός και δεν σχετίζεται με τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις», πρόσθεσε στο tweet του.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Σολτ Λέικ Σίτι μοιράστηκε στο Twitter ένα στιγμιότυπο ενός χάρτη ραντάρ που δείχνει δύο ροζ και κόκκινα εικονοστοιχεία πάνω από τις κομητείες Ντέιβις και Μόργκαν στη Γιούτα.

Η Υπηρεσία δήλωσε ότι τα εικονοστοιχεία «δεν σχετίζονται με ενδείξεις καταιγίδας στο δορυφόρο ή στο ραντάρ», αλλά είναι πιθανότατα αποτέλεσμα του ίχνους του μετεωρίτη και της λάμψης.

Οι κάτοικοι της Γιούτα έσπευσαν, πάντως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τα βίντεο που κατέγραψαν τη δυνατή έκρηξη που ακούστηκε στην περιοχή. Ένα βίντεο, που καταγράφηκε από τη διαδικτυακή κάμερα του χιονοδρομικού κέντρου Snowbasin, κατέγραψε, μάλιστα, τον μετεωρίτη να «διασχίζει» τον ουρανό.

Κάτοικοι δήλωσαν στο CNN ότι άκουσαν την έκρηξη. Οι κάμερες σπιτιών κατέγραψαν τον ήχο από τις 8:30 π.μ. έως τις 8:32 π.μ.

Σημειώνεται πως η παρατήρηση του μετεωρίτη έλαβε χώρα στο τέλος της κορύφωσης της βροχής Περσείδων, η οποία έλαβε χώρα από την Πέμπτη έως το Σάββατο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 4 =