Ντόρα-Μπακογιάννη

Υπέρ ενός διαλόγου με την , με απώτερο στόχο την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της ς, τάχθηκε από το βήμα της ς, η , κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Τόνισε μάλιστα, ότι όσοι διαφωνούν οφείλουν να εξηγήσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της κας Μπακογιάννη περί «ετερόκλητου κυκλώματος» που έχει σκοπό στο «να οδηγήσει τη χώρα στον μη διάλογο με την .» Κάλεσε μάλιστα όσους υποστηρίζουν μια τέτοια πολιτική, να βγουν και να πουν στον ελληνικό λαό, «ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα.»

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα λόγια του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, περί διαλόγου «ανεξαρτήτως συνθηκών» με τους γείτονες, τονίζοντας μάλιστα πως «το ότι μιλάς, δεν σημαίνει πως παραδίνεσαι.»

Η πρώην υπουργός των Εξωτερικών, επεσήμανε τον μεγάλο αριθμό συμμαχιών που έχει συνάψει η χώρα – τις περισσότερες στην ιστορία της – , κάτι που θα της δώσει το δικαίωμα «να εισέλθει στον διάλογο με αυτοπεποίθηση».

«Θα πούμε στην Τουρκία: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Θα πάμε στη και θα αποφασίσει αυτή.»

Κλείνοντας τη παρέμβασή της, η είπε πως «θα είναι τεράστιο λάθος αν για λόγους πολιτικούς κομματικούς η άλλους, η πολιτική αυτή υπονομευθεί» ζητώντας από «τα κόμματα να προσέλθουν ενωμένα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight + 20 =