Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου οριζόντιου lockdown, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με εμφατικό τρόπο τις τέσσερις δράσεις της κυβέρνησης που είναι οι εξής:

  • Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα.
  • Όσοι έχουν θωρακιστεί ήδη με το εμβόλιο δεν θα υποστούν περαιτέρω περιορισμούς, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υπόκεινται σε ελέγχους για την προστασία της υγείας τους.
  • Θα υπάρξει διαρκής ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  • Θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός μίλησε για την έξαρση της πανδημίας και είπε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ ισχύρο τέταρτο κύμα του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το εμβόλιο είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά και αφήνει ανοικτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία λειτουργία και επιτρέπει στην πλειονότητα των Ελλήνων να εμβολιαστούν να ζουν πιο ελεύθερα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα 200.000 ραντεβού που κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα για την 1η δόση και στα 300.000 ραντεβού για την τρίτη – αναμνηστική – δόση του εμβολίου έναντι της Covid 19.

«Η τρίτη δόση έχει ανοίξει πλέον για όλους μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό οι συμπολίτες να σπεύσουν να την κάνουν, ώστε να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας και να οδηγήσουμε στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η προσωπική ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς.

«Αυτό που με πληγώνει περισσότερο από τη λάθος άποψη είναι ο λάθος πόνος και ο λάθος θάνατος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε:

«Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας. Μόνον τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine − seven =