mixalis-protopsaltis

Ο ιδιοκτήτης του γερανοφόρου που βοήθησε στη διάσωση δεκάδων ανθρώπων, ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης έγινε το πρόσωπο των ημερών, από άκρη σε άκρη σε όλη την Χώρα, αλλά και στα social media όπου χιλιάδες χρήστες τον υμνούν με τιμητικά σχόλια.

Κι ενώ οι κάτοικοι των Κυθήρων, μαζί με τις αρχές, τους πυροσβέστες, τους λιμενικούς έδωσαν το μήνυμα αλληλεγγύης που έφτασε σε κάθε άκρη του κόσμου, στο πρόσωπο του Μιχάλη Πρωτοψάλτη εκφράζεται η ευγνωμοσύνη από χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες αυτήν την τραγωδία με κομμένη την ανάσα. Ακολουθούν τα σχόλια σε Twitter και Facebook που έλαβαν εκατοντάδες κοινοποιήσεις.


Ένας ιδιοκτήτης γερανού στα Κύθηρα, πήρε το γερανό, τον έστησε στον γκρεμό πάνω από το ναυάγιο, έριξε ένα σχοινί κ μ’ αυτό έσωσε 80 ζωές που κρέμονταν από τα βράχια. Το όνομα του Πρωτοψάλτης Μιχάλης. Άνθρωπος με Α κεφαλαίο.

Ο κυρ Μιχάλης που χωρίς δεύτερη σκέψη έφερε ε το γερανό του, άπλωσε σχοινια και με τα χέρια του έσωσε 80 ψυχές.. Γίνε σαν τον Κυρ Μιχάλη 🖤

Πρωτοψάλτης Μιχάλης λεγεται ο Άνθρωπος στα #Κύθηρα που πήρε το γερανό του, τον έστησε στον γκρεμό πάνω από το #ναυάγιο, και ρίχνοντας ένα σχοινί με σάκο, ανέβασε 80 ναυαγούς και τους έσωσε τη ζωή. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, απέναντι στη ξενοφοβία και το ρατσισμό

 

Το όνομα του είναι Μιχάλης Πρωτοψάλτης
Είναι ο ιδιοκτήτης και χειριστής του γερανοφόρου στα Κύθηρα που βοήθησε μαζί με όλους τους άλλους ανθρώπους εκεί να σωθούν 80 ζωές!!!
Δεν αναρωτήθηκε γιατί είναι εδώ
Δεν αναρωτήθηκε αν είχαν άλλου να πάνε
Δεν αναρωτήθηκε ποιοί είναι
Δεν αναρωτήθηκε για πολιτικές και εξουσίες
Δεν αναρωτήθηκε “ναι αν ήταν Έλληνες”..
Δεν αναρωτήθηκε το μετά .
Δεν αναρωτήθηκε τίποτα.
Απλά έσωσε ζωές .
Γιατί μπροστά στην επιλογή ζωή ή θάνατος η απάντηση είναι μόνο μία
Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις.
Όσοι αναρωτιούνται, όσοι είναι στο ναι μεν αλλά, ίσως να μην θέλουν να το παραδεχτούν αλλά μάλλον δεν θα τους ένοιαζε και πολύ να είναι νεκροί.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια

Ένας Άνθρωπος, ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, έσωσε με τον γερανό του 80 ψυχές που γατζώθηκαν στα βράχια, μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτός ο σπουδαίος κάτοικος των Κυθήρων, έγινε ήρωας από ένα γεγονός. Είναι όμως Άνθρωπος κάθε μέρα της ζωής του. Και θα παραμείνει τέτοιος, όταν τον ξεχάσουμε. Γιατί δυστυχώς θα τον ξεχάσουμε. Κάτι μου λέει όμως πως δεν δίνει δεκάρα, όπως κάθε σπουδαίος των καιρών μας.

Το ποίημα σήμερα είναι ο κύριος Μιχάλης Πρωτοψάλτης, αυτός ο μεταξωτός κατά τον ποιητή άνθρωπος, που έσπευσε, έστησε τον γερανό του κι έσωσε μέσα στη νύχτα 80 θαλασσοδαρμένες ψυχές στα βράχια των Κυθήρων. Ας προβάλουμε το καλό, το φωτεινό πρόσωπο αυτής της χώρας. Υπάρχει και δεν το βλέπουμε. Εκείνο το άλλο,, το ερεβώδες, που υψώνει ναζιστικό χέρι μέσα στο δικαστήριο, που πάραυτα έπρεπε να διαγραφεί από τον δικηγορικό σύλλογο ενώ ο γιος του παραμένει υπουργός Υγείας, ας απαιτήσουμε να το αναλάβει η Δικαιοσύνη στην ξεφτισμένη μας μεταδημοκρατία. Εμείς σταθερά με τις Μέλισσες, με τους κυρ Μιχάληδες αυτού του τόπου κι οι λύκοι πίσω στις φωλιές τους.

Όποιος σώζει τον πνιγμένο Όποιος ταΐζει τον πεινασμένο Όποιος σηκώνει τον πεσμένο Φέρει ολόκληρος την ιδιότητα του Ανθρώπου Οι υπόλοιποι απλά τη χρησιμοποιούν κ ζουν παρασιτικά,τυχοδιωκτικά κ εγωκεντρικά. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ευχαριστούμε μας έσωσες λίγη απτην αξιοπρέπεια μας🫂 Σου φιλούμε το χέρι σου,αυτό που άπλωσες κ τους έπιασες απτον υγρό τάφο 🫴 Τη γλύκα της ψυχής σου δεν τη έχουν όλα τα λουκούμια των Κυθήρων.

Πρωτοψάλτης Μιχάλης είναι το όνομα του…είναι ο ιδιοκτήτης του γερανού στα Κύθηρα που έστησε τον γερανό έριξε ένα σχοινί και έσωσε 80 ζωές. Άνθρωπος με Α Κεφαλαίο…να σε χαίρεται η μάνα σου και οι δικοί σου λεβέντη μου…οι υπόλοιποι απλά υποκλινομαστε

“Ό,τι είμαι, ή ελπίζω να γίνω, το χρωστώ στη μητέρα μου”, είπε ο Αβραάμ Λίνκολν. Και ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης έγινε Άνθρωπος με κεφαλαίο το Α! Η πολιτεία οφείλει πρώτα αυτή τη 96χρονη Μάνα να τιμήσει, να καμαρώνει στα στερνά της για το γιο που γέννησε και που με τη βοήθεια των συντοπιτών του, έσωσαν 80 ανθρώπους! Δήμαρχος Κυθήρων, “Άν δεν ήταν ο Μιχάλης να φέρει τον γερανό, θα ήταν όλοι πνιγμένοι”!

 

Ένας ιδιοκτήτης γερανού στα Κύθηρα, πήρε το γερανό, τον έστησε στον γκρεμό πάνω από το ναυάγιο, έριξε ένα σχοινί και μ’ αυτό έσωσε 80 ζωές που κρέμονταν από τα βράχια. Το όνομα του Πρωτοψάλτης Μιχάλης. #ανθεςναλεγεσαιανθρωπος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve + 13 =