thodoris-dritsas

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Πειραιά & Νησιών, για την επόμενη μέρα των οδυνηρών ναυαγίων σε Λέσβο και Κύθηρα.

«Να περισυλλεγούν άμεσα οι σοροί των ναυαγών από τη θαλάσσια περιοχή στο Διακόφτι των Κυθήρων»

«Η βαριά λύπη από τις δύο ανείπωτες τραγωδίες στη Λέσβο και στα Κύθηρα, δεν θα σβήσει ποτέ. Οφείλουμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία, αμέριστη και ανυπόκριτη συμπαράσταση στους ναυαγούς που διασώθηκαν. Περίθαλψη, υποστήριξη και επιτάχυνση της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση αιτήσεων ασύλου, εφόσον αυτές υποβληθούν.

Ξεχωριστή όμως και άμεση επείγουσα φροντίδα, επιβάλλεται για την περισυνέλεξη των σορών των επτά από τα τραγικά θύματα του ναυαγίου στα Κύθηρα, όπου αυτές παραμένουν στον αφρό της θάλασσας, ορατές λίγα μέτρα από τη στεριά στο Διακόφτι. Ήδη μαθαίνουμε, ότι Αφγανοί συγγενείς των θυμάτων έχουν φτάσει από ευρωπαϊκές χώρες στα Κύθηρα και βιώνουν αυτό το οδυνηρό θέαμα, μαζί και με τους κατοίκους του νησιού.

Όσο κι αν οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, η αποστολή επειγόντως ομάδας ειδικά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθίσταται επιτακτική και επειγόντως αναγκαία, εάν θέλουμε ακόμα να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και το Κράτος μας, ως πολιτισμένη χώρα και πολιτισμένο Κράτος».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − one =