Μουδάρι, Σπαθί, Πλατιά Άμμος Κύθηρα

Καταστράφηκε και αφαιρέθηκε από αγνώστους μαρμάρινη πινακίδα που είχε τοποθετηθεί πριν λίγο καιρό στην περιοχή Μουδαρίου, στην αρχή της πρόσφατης διάνοιξης δρόμου που οδηγεί στο σηματόρειο του ακρωτηρίου Σπαθί, δίπλα στο φάρο.

Η μαρμάρινη πινακίδα τοποθετήθηκε στο σημείο για να ενημερώνει τους πολίτες ότι το έργο κατασκευάστηκε από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων επί προεδρίας Ευάγγελου Βενάρδου και με μέλη της επιτροπής τους Βρεττό Πρωτοψάλτη, Μεγαλοκονόμο Γεώργιο, Βάρδα Ιωάννη και Πανάρετο Δημήτριο.

Μουδάρι, Σπαθί, Πλατιά Άμμος Κύθηρα

Η διάνοιξη του δρόμου σύμφωνα με την πληροφόρηση έγινε από την επιτροπή για να διευκολύνει την αναστήλωση και συντήρηση του μνημείου του σηματορείου και την περαιτέρω αξιοποίησή του.

Το θέμα της τοποθέτησης της μαρμάρινης πινακίδας είχε απασχολήσει την σατιρική στήλη «Του τριβόλου η πεζούλα» στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Κυθηραϊκά», στο φύλλο Φεβρουαρίου 2021. Εκεί ο «Τρίβολος» ενημερώνει πως «δύο φίλοι από την Πλατιά Άμμο που την πρωτοαντίκρυσαν, στην αρχή την πέρασαν για εικονοστάσι…!»

Το Kythera.News παρακολουθεί και αυτό το θέμα και θα επανέλθει με ότι νεότερο.

Μουδάρι, Σπαθί, Πλατιά Άμμος Κύθηρα

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two − one =