Η κίνησή του να καταγγείλει την διοικήτρια του «Άγιου Σάββα», Όλγα Μπαλαούρα, για την απόφασή της να περάσει από ΕΔΕ εργαζόμενους στο νοσοκομείο, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, φαίνεται πως στοίχισε στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, την μετάθεσή του.

Να σημειωθεί, πως στο στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», υπήρξε σημαντικό πρόβλημα με την διασπορά του ιού, με πολλά κρούσματα σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να κλείσει η Α’ ογκολογική κλινική και να αναβληθούν χημειοθεραπείες.

Η Όλγα Μπαλαούρα, η οποία είναι νηπιαγωγός στο επάγγελμα και διορίστηκε στην συγκεκριμένη θέση από την τωρινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δέχτηκε σφοδρή κριτική για αυτήν της την απόφαση από τους γιατρούς.

Μιλώντας στο Tvxs.gr, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Αγίου Σάββα, Κώστας Καταραχιάς, δήλωσε για τη μετάθεσή του: «Υπήρξε έγγραφο για μετακίνηση 9 ατόμων από νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ, πριν λίγη ώρα. Ασφαλώς, είναι ξεκάθαρο πως όλο αυτό γίνεται ως προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλισμού μέσα στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό, και όσον αφορά εμένα, όλο αυτό συμβαίνει εκδικητικά για τις δηλώσεις που έκανα. Μάλιστα, με μετακινούν σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου “Σωτηρία”, ενώ εγώ είμαι ακτινολόγος και δεν έχω καμία σχέση, δεν έχω ιδέα από ΜΕΘ».

«Πέρα από την ΕΔΕ λοιπόν, προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια, επειδή εδώ και 1.5 μήνα, αγωνιζόμαστε με το σωματείο διεκδικώντας μέτρα ασφάλεια προστασίας, προσωπικό και επειδή αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Επί της ουσίας ο Άγιος Σάββας κλείνει εξαιτίας τους».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο κ. Καταραχιάς είχε υπογραμμίσει πως πρόκειται για μια «κατά μέτωπο επίθεση», υπογραμμίζοντας πως παρά την κατακραυγή, το πρωί της Τετάρτης, «κάλεσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν και αντί να τους πούνε ευχαριστώ, πάνε να τις κατηγορήσουν γιατί κόλλησαν κορονοϊό». Χαρακτήρισε έκρυθμη την κατάσταση στο νοσοκομείο, καθώς – όπως είπε – το μεγαλύτερο τμήμα του είναι κλειστό ή υπολειτουργεί λόγω των πολλών κρουσμάτων και σε ογκολογικούς ασθενείς. «Οι ασθενείς μας είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι κι εμείς είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές και 100 γιατροί» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Για αθλιότητα, τρομοκράτηση και φίμωση των υγειονομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και τονίζει πως «οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν»

«Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της και τονίζει χαρακτηριστικά:

«Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ. Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό».

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»

Την απόφαση για μετακίνηση του επικουρικού γιατρού Κ. Κατραχιά, αλλά και δύο νοσηλευτριών του νοσοκομείου, καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Αγίου Σάββα». «Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που έρχεται αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στις εκδικητικές ΕΔΕ της Διοίκησης του νοσοκομείου», τονίζουν οι εργαζόμενοι και προσθέτεουν:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Διοικήσεις, Υπουργείο και ΥΠΕ προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του σωματείου μας και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας με εκδηκιτητικές πράξεις εναντίον του προσώπου του προέδρου του σωματείου μας! Τους ενημερώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας! Ζητάμε άμεσα την έμπρακτη συμπαράστασή σας με κάθε τρόπο που κρίνεται πρόσφορο».

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο

Το νοσοκομείο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανδρέα Ξανθό και Δημήτρη Τζανακόπουλο, οι οποίοι συζήτησαν με εκπροσώπους των εργαζομένων και του νοσηλευτικού προσωπικού. «Οι αφηγήσεις τους για την κατάσταση που επικρατεί ήταν ανατριχιαστικές. Γιατροί και νοσηλευτές χωρίς μέσα προστασίας και χωρίς καμία στήριξη δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να προστατεύσουν συνάνθρωπους μας που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Το προσωπικό ήδη αποδεκατίζεται, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια των αντοχών του και αντί για στήριξη η κυβέρνηση και η διοίκηση επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού και της εκδίκησης απέναντι σε όποιον τολμά να μιλήσει, να καταγγείλει, να διεκδικήσει. Στήνει βιομηχανία ΕΔΕ για το προσωπικό που νόσησε από COVID19 την ώρα της μάχης ενώ σήμερα προχώρησε σε εκδικητικές μεταθέσεις γιατρών και εργαζομένων που αντέδρασαν στην αδιανόητη ανεπάρκεια και αδράνεια διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας. Είναι πλέον δεδομένο ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εγκληματική. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή όλων μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεν έχει άλλο δρόμο από την αλληλεγγύη, τη στήριξη τους στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα τους για να ανατραπεί αυτή η εγκληματική πολιτική της αδιαφορίας και της απαξίωσης του ΕΣΥ την ώρα που καθημερινά χάνονται εκατοντάδες συνάνθρωποι μας. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους. Η κυβέρνηση εκδικείται όσους αντιδρούν για την εγκληματική της αδράνεια στον Άγιο Σάββα και στο σύνολο του ΕΣΥ», κατέληξε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three − one =