giannis-varoufakis

Για «βουλιμία, με την οποία μετατρέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, σε ψηφιακό φαγοπότι των ημετέρων», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΜέΡΑ25, με αφορμή άρνηση του τελευταίου να απαντήσει σε ερώτηση που του τέθηκε από το κόμμα στα πλαίσια της «Ώρας του πρωθυπουργού».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ερώτησή του ζητά ενημέρωση για την ακρίβεια των στοιχείων του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της πανδημίας και στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σημειώνει: «Η κυβέρνηση το παραδέχθηκε: Έστησαν δύο διαφορετικά ψηφιακά αρχεία, κι αυτό το μάθαμε επειδή η ύπαρξη του ενός εκ των δύο αποκαλύφθηκε από τον Τύπο!».

Ο κύριος Βαρουφάκης διερωτάται «για ποιο λόγο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το οποίο διενεργεί τεστ, δεν ήταν συνδεδεμένο με το βασικό μητρώο της ΗΔΙΚΑ έως την 27η Νοεμβρίου» και κάνει λόγο για απευθείας ανάθεση σε «ημετέρους» μέσω ΕΣΠΑ, που δεν είναι όμως ορατή στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Στην ερώτηση, γίνεται λόγος για την πανδημία, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως όχημα  λεηλάτησης των μικρομεσαίων μέσω της πώλησης των κόκκινων δανείων τους σε «ημέτερα αρπακτικά».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, δεν δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αναλγησία η οποία μεταφράζεται σε μη διορισμό μόνιμων νοσηλευτών, σε απουσία δημοσίου δικτύου κέντρων μαζικών τεστ και άρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να συναντήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × one =