xeperasan-ta-tessera-ekatommyria-thanatoi-logo-covid-19

Για τρομοκρατία, θράσος και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τη διοικήτρια του νοσοκομείου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας». 

Ο Κώστας Καταραχιάς επισημαίνει ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας μετά την πρωτοφανή κίνηση της διοικήτριας, Όλγας Μπαλαούρα, να κάνει ΕΔΕ, πειθαρχικό έλεγχο, δηλαδή, όπωε λέει, σε τρεις γιατρούς της Β Παθολογικής, που νόσησαν από κορονοϊό πριν από ένα μήνα.

«Σοκαρισμένοι ακούσαμε την απόφαση για ΕΔΕ για τρεις γιατρούς που νόσησαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Κάνει πειθαρχικό έλεγχο και στην ουσία μας λέει φταίτε εσείς που κολλήσατε γιατί δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Άγιος Σάββας.

Μάλιστα τους καλεί όσους νόσησαν να παρουσιαστούν για κατάθεση εντός μιας μέρας ενώ έχει κληθεί σε απολογία και ιατρός παθολόγος.

Ο Κώστας Καταραχιάς επισημαίνει ότι η ίδια η διοίκηση με τις επιλογές της κάνει διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έχουν ληφθεί, ενώ ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά.
Και προκειμένου να καλύψει η διοικήτρια τις δικές της ευθύνες, προσπαθεί να στοχοποιήσει και να κατηγορήσει τους γιατρούς που νόσησαν.

«Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με συμπτώματα συνεχίζει να εργάζεται ενώ ακόμα και θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι υποχρεώνονται μετά από 3 εβδομάδες καραντίνας να επιστρέψουν στη δουλειά τους» αποκάλυψε στο avgi.gr ο πρόεδρος του εργαζομένων του νοσοκομείου.

Το θράσος της διοίκησης ξεπέρασε κάθε όριο, επισημαίνει, αφού προσπαθώντας να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους.

Να σημειωθεί ότι και η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ με έγγραφό της προς τους διοικητές των νοσοκομείων και με τίτλο «Αντιμετώπιση αυξητικής τάσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στο προσωπικό των δομών Υγείας», επικρίνει τους διοικητές και τους ζητά μέτρα κατά των εργαζομένων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «Δεν έχετε λάβει κανένα διοικητικό μέτρο ως συνέπεια μη τήρησης των προστασίας μέτρων από τους εργαζομένους, οι οποίοι συστηματικά δεν τα τηρούν».

Και ακόμα ζητά για κάθε θετικό κρούσμα να γίνεται διερεύνηση της αιτίας μετάδοσης και σύμφωνα με το πόρισμα «να υπάρχει η κατάλληλη διαχείριση του περιστατικού (λήψη διαβαθμισμένων μέτρων) για τον ίδιο και τους λοιπούς εεργαζομένους».
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας θα πραγματοποιήσουν στις 15 Δεκεμβρίου απεργία, την ημέρα όπως λένε που θα συζητείται ο «προϋπολογισμός θανάτου» για την υγεία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 − 3 =