menoume-edo

Επίθεση στην Δημοτική Πλειοψηφία και το 5μελές της Διαχειριστικής Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων εξαπολύει η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Μένουμε Εδώ» με αφορμή την εκτεταμένη πολιτική εμπορευματοποίησης των φυσικών πόρων του νησιού και ειδικότερα των παραλιών. Σε μια αναφορά που συνοψίζει τις πολιτικές των τελευταίων ετών, η παράταξη θεωρεί ότι εμπορευματοποιούνται, πουλιούνται ή ενοικιάζονται τα πάντα, όπως η γη, το νερό, οι παραλίες, τα βράχια, η Χύτρα, ο Ρούτσουνας. Οι κατηγορίες της κάνουν λόγο για υποανάπτυξη και καταστροφή του φυσικού περιβάλοντος. Διαβάστε παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κύθηρα-Αντικύθηρα ένουμε εδώ»

«Είναι επιλογή μας να μην έχουμε ξαπλώστρες και οργανωμένες παραλίες. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την ομορφιά και την ιδιωτικότητα…»  τονίζουν οι φορείς του τουρισμού του νησιού (Δήμος, Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών και Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων).

«Προωθούμε αυτό που πάντα είχαμε. Τις 72 παραλίες μας, οι οποίες είναι όλες προσβάσιμες και ελεύθερες, τη φυσική ομορφιά και το μοναδικό χαρακτήρα του νησιού μας», λέει ο δήμαρχος του νησιού.

Όλα τα παραπάνω αφορούν ένα άλλο Ελληνικό νησί, τη Σέριφο. Όχι τα Κύθηρα. Γιατί εδώ, στα Κύθηρα, έχουμε αποφασίσει ότι όλα είναι για πούλημα ή  προς ενοικίαση.

Η γη, το νερό, οι παραλίες, τα βράχια, η Χύτρα, ο Ρούτσουνας.

Στα Κύθηρα, παρά το γεγονός ότι ήδη αρκετές πανέμορφες παραλίες είναι κατειλημμένες από ξαπλώστρες και καντίνες, το 5μελές της Εγχώριας Περιουσίας, σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή, συνεχίζουν το “υποαναπτυξιακό”  έργο τους.

Άλλη μια παραλία, ο Ρούτσουνας, βγαίνει στο σφυρί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγχωρίου, όλες οι παραλίες είναι προς ενοικίαση. Θα κάνουν δρόμους και θα γεμίσουν τον τόπο Φρέντο, Μοχίτο και Γκρηκ Σουβλάκι.

Για να μπορούν οι τουρίστες να απολαμβάνουν ακόμα και την πιο παρθένα παραλία του νησιού και να αισθάνονται ότι βρίσκονται στον Άλιμο. Η Δημοτική αρχή κάνει τα στραβά μάτια σε συνεχείς διανοίξεις δρόμων και καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής γης. Αναμένουμε μια υπεύθυνη στάση από την δημοτική πλειοψηφία που θα βάλει όρια στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας των νησιών μας.

Αλλιώς προφανώς είναι συνυπεύθυνη, ενώ την ίδια στιγμή μιλάει και διαφημίζει τα παρθένα Κύθηρα ως εναλλακτικό προορισμό. Τρικυμία ή κοροϊδία;

Θα επανέλθουμε.

02/05/2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης
Δημήτρης Κοντολέων
Μάνος Τριφύλλης

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − 6 =