menoume-edo

Θέση στα τεκταινόμενα του δημοσίου διαλόγου στα Κύθηρα, με φόντο την ελευθερία του Τύπου και με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες του εκδότη του Kythera.News, παίρνει ο δημοτικός συνδυασμός “Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ”.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου» Κυθήρων, η οποία, κατά την ανακοίνωση, κινείται στα όρια «συμπεριφοράς αυταρχικού ηγέτη μπανανίας».

Η παράταξη, δράττεται της ευκαιρίας για να εγκαλέσει τον δήμαρχο για την επιλογή συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων του Δήμου (Δημοτικού Συβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής) δια περιφοράς, καταργώντας την δια ζώσης σύγκλιση και, αντ’ αυτού, επιβάλλοντας την λήψη αποφάσεων με mail.

Παράλληλα, επιπλήτει τον κ. Χαρχαλάκη για την επιθετική του στάση απέναντι σε ΜΜΕ και απλούς πολίτες που του ασκούν κριτική, καλώντας τον να «εναρμονιστεί με τον θεσμικό του ρόλο».

Τέλος, η παράταξη διατρανώνει την απόφασή της για «δημιουργική συμβολή» στο κοινά των Κυθήρων μέσω προτάσεων εκεί όπου απαιτείται και κριτικής εκεί όπου επιβάλλεται, ενώ δεν παραλείπει να απευθύνει μομφή προς την Δημοτική Αρχή για κάλυψη της κυβέρνησης στο θέμα των προσλήψεων προσωπικού σε μικρούς δήμους όπως αυτός των Κυθήρων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

«Οι αποκαλύψεις του ιστότοπου Kythera News για απειλές , σχετικά με άρθρο-ρεπορτάζ που αναφερόταν στην κατάσταση με τα απορρίμματα στην Αγία Πελαγία, είναι ανησυχητικό αλλά δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. 

Τα τελευταία χρόνια όλοι βιώνουμε μια ιδιαίτερα αυταρχική και τελικά αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου (που το σημαντικότερο είναι ότι στρέφεται κατά της δημοκρατικής σύνθεσης και σύγκλισης στο νησί και αντικειμενικά κατά της προόδου του τόπου μας) :

-Υποβαθμίζει δημοκρατικούς θεσμούς (όπως το Δημοτικό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή). Έχει καταργήσει τις δια ζώσης συνεδριάσεις και (κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων) έχει επιβάλει την λήψη αποφάσεων με mail… (αποφεύγοντας στις πιο σημαντικές αποφάσεις οποιαδήποτε αλληλεπίδραση, συζήτηση και σύγκλιση, μεταβάλλοντας τα μέλη ειδικά της ΟΕ σε παρατηρητές που απλά ψηφίζουν ναι ή απέχουν

-Απειλεί με μηνύσεις τοπικά ΜΜΕ και διασπείρει σε βάρος τους δυσφημιστικές κατηγορίες (ότι «τα πιάνουν»).

-Εξασκεί στο μέγιστο δυνατό το δικαίωμά του για απευθείας αναθέσεις έργων (π.χ. τουριστική προβολή, κατασκευαστικά έργα) χωρίς καμμιά συζήτηση στο ΔΣ για αντικειμενικά κριτήρια, στόχους απόδοσης που κατά πάσα πιθανότητα, με την συμβολή όλων, θα βελτίωναν την απόδοση των σχετικών δαπανών

-Επιτίθεται με ανοίκειες εκφράσεις κατά οποιουδήποτε του ασκεί κριτική.

Έφτασε στο σημείο να λογομαχεί με ιδιαίτερα επιθετικές εκφράσεις με πολίτες που «τόλμησαν» να εκφέρουν διαφορετική άποψη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, για τον φωτισμό στο Καψάλι, για την φωτιά στην Αγία Πελαγία κλπ.  Έχει μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με το αξίωμα του και θυμίζει συμπεριφορές αυταρχικού ηγέτη «μπανανίας».

Καλούμε τον κ.Δήμαρχο να εγκαταλείψει τέτοιες συμπεριφορές και να εναρμονιστεί με τον θεσμικό του ρόλο. 

Τον ενημερώνουμε ότι προσπάθειες «στραγγαλισμού» κάθε αντίθετης φωνής δεν θα μείνουν αναπάντητες. Οι πολίτες των Κυθήρων δεν ανέχονται «Λουδοβίκειες» συμπεριφορές από κανέναν. Τελεία και παύλα…

Εμείς θα συνεχίσουμε την δημιουργική συμβολή μας και με τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για το καλό του νησιού μας (γι’ αυτό και απαιτούμε δημοκρατικές διαδικασίες για να μπορούμε να συμβάλλουμε) αλλά και την κριτική μας σε κάθε αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Θα συνεχίσουμε να στιγματίζουμε, και να μην καλύπτουμε, την κυβέρνηση που δεν στηρίζει με προσωπικό τους μικρούς Δήμους  και καθυστερεί αδικαιολόγητα τις απαραίτητες προσλήψεις δημιουργώντας δυσεπίλυτα προβλήματα σε όλους τους τομείς.

Και  τελικά, πράγματι, ο Κυθηραϊκός κόσμος είναι ο κριτής όλων μας.

05/05/2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Διδυμιώτης

Δημήτρης Κοντολέων

Μάνος Τριφύλλης

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 + eighteen =