gerakari

Με οδύνη οι Έλληνες πολίτες και η διεθνής κοινότητα παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών στη χώρα μας. Στα Κύθηρα, είμαστε ευλογημένοι που έχουμε ακόμη άθικτο το δάσος Γερακαρίου. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών που συμβάλλουν στην προστασία του δάσους.

Αναγνώστης που βρέθηκε στο σημείο μας έστειλε πρόσφατα φωτογραφίες και μας παρακάλεσε να επιστήσουμε σε όλους την προσοχή όσον αφορά τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή. Αναφέρθηκε σε μερική σώρευση καύσιμης ύλης εντός του δάσους και μας ζήτησε να το αναδείξουμε με σκοπό να υπάρχει η πρόνοια των αρχών ώστε να υπάρξει ταχύς καθαρισμός από τα κομμένα κλαδιά και φύλλα μέσα στο δάσος.

Δημοσιεύουμε σήμερα τις φωτογραφίες και ευχόμαστε να ικανοποιηθεί, αν δεν έχει γίνει ακόμη, το αίτημα του αναγνώστη.

Τέλος αναφέρουμε ότι επικοινωνήσαμε με τον Δασονόμο Ποταμού κ. Αρβανίτη, τον ενημερώσαμε για το θέμα και μας δήλωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Τισιριγώτες και τις Τσιριγώτισσες ότι το Γερακάρι χρειάζεται την φροντίδα και το ενδιαφέρον όλων μας, να ακολουθούμε τις οδηγίες του Δήμου Κυθήρων και των συναρμόδιων φορέων και να επικοινωνούμε για ότι συμβεί, ακόμη και για μία αίσθηση μυρωδιάς καπνού, με το 199 και το 2736033199.

Μην ξεχνάμε, ότι έχουμε γράψει και στο παρελθόν: Οι καιροί είναι «πονηροί» και όλοι θα πρέπει να συνδράμουν ώστε να αποφευγχθεί ένα μοιραίο γεγονός.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =