kalamavros

Δημοσιεύουμε την παρέμβαση του συμπατριώτη μας Ιερέα Παναγιώτη Μεγαλοκονόμου για τον δρόμο στον Καλαμαύρο προς Μελιδόνι. Παρατίθενται στο τέλος και οι σχετικές φωτογραφίες.

Διαβάστε εδώ:

Τις  πταίει;

Από το  περασμένο φθινόπωρο ξεκίνησε το έργο διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης τμήματος του δρόμου προς την παραλία Μελιδόνι, την πιο γνωστή και με μεγάλη επισκεψιμότητα   παραλία των Κυθήρων.  Πραγματικά αναγκαίο έργο διότι, αν και το οδόστρωμα ήταν σε καλή κατάσταση, χρειαζόταν η διαπλάτυνση αν αναλογιστούμε ότι κατά τους θερινούς μήνες οι λουόμενοι στη συγκεκριμένη  παραλία μπορεί να φτάνουν και τα 1000 άτομα ημερησίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς,  και  ενώ  έχουμε εισέλθει για  τα  καλά πλέον  στην τουριστική περίοδο, το έργο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και το τμήμα αυτό του δρόμου μετά την παρέμβαση των βαρέων οχημάτων είναι σε άθλια κατάσταση.

Όπως με ενημέρωσε ο εργολάβος έκανε διακοπή του έργου διότι έμεινε απλήρωτος και δεν μπορεί άλλο να αντέξει το κόστος των εργασιών.  Και είναι βέβαια απόλυτα σεβαστό.

Σύμφωνα με τον εργολάβο ( που ερωτήθηκε στα μέσα Ιουνίου ) το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και παρόλο που έχουν σταλθεί οι λογαριασμοί  χρήματα  δεν  έχουν εμφανισθεί.

Η Περιφέρεια ισχυρίζεται ότι,  εφόσον δεν έχει τοποθετηθεί  σχετική πινακίδα που να αναγράφει το φορέα του έργου, δεν είναι δικό της.

Και βέβαια δεν μπορεί να τελειώσει τώρα το έργο και να κλείσει η παραλία. Μπορούν όμως να γίνουν βελτιώσεις, χωρίς να κλείσει ο δρόμος, για να μην αχρηστεύουν οι άνθρωποι τα αυτοκίνητά τους και για να μην κινδυνεύει και η σωματική τους ακεραιότητα ( ήδη έχουν αρχίσει τα περιστατικά ).

Ερωτώ όμως ως απλός Έλληνας φορολογούμενος πολίτης:

  1. Είναι δυνατόν να ξεκινάει ένα τέτοιο έργο χωρίς να υπάρχει πίστωση ;
  2. Αν υπάρχει η πίστωση είναι δυνατόν εξαιτίας της γραφειοκρατίας ή της αμέλειας κάποιων να μην προχωρούν οι χρηματοδοτήσεις και να μη γίνονται οι πληρωμές ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών;

Επιτέλους πότε τα έργα θα γίνονται όπως πρέπει και στο χρόνο που πρέπει για να πούμε ότι το κράτος ανταποδίδει στους πολίτες του την υψηλή φορολογία που τους επιβάλλει ;

Είναι ντροπή για το νησί μας  τα έργα να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα ( βλ. φωτογραφίες) στον  πλέον  πολυσύχναστο  δρόμο  προς  παραλία  του νησιού και ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Ποιος φταίει ή ποιοι  αμελούν και γιατί μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Υ.Γ.  Εδώ έχει ευθύνη και η Εγχώριος, η οποία  εισπράττει  περίπου 35.000 € ετησίως  από τις επιχειρήσεις στο Μελιδόνι και δεν έχει προσφέρει τίποτα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.  Όσο  για  τις  ανύπαρκτες τουαλέτες, όταν υπάρχει ανικανότητα  να  ξεπεραστούν  οι  δυσκολίες  πολύ  εύκολα  ρίχνουμε τις ευθύνες σε  επίορκους  υπαλλήλους  ή  σε  μη  συνεργάσιμες  υπηρεσίες.

Με τιμή,

ιερέας Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος

Κύθηρα,  24/7/2023

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + one =