Με την ευκαιρία της εποχής του μαζέματος της ελιάς, ας θυμηθούμε την πανέξυπνη επινόηση του Αντρέα Λουράντου – Κονταράτου που έκανε θραύση με εντυπωσιακά αποτελέσματα και αποθανατίστηκε σε βίντεο στο YouTube το οποίο έγινε viral. Πίσω στο 2012, ο συντοπίτης μας επινόησε μια μέθοδο για ανθρώπους, «μεγαλύτερους σε ηλικία ή άμαθους σε χειρωνακτική εργασία», όπως τον ακούμε να εξηγεί στην κάμερα.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τις ρόδες από το παλιό ποδηλατάκι της κόρης του, πάνω στο οποίο συνέδεσε το ελαιοραβδιστικό, στηριγμένο σε ένα στύλο του οποίου το ύψος ρυθμίζεται με το χέρι, το ζύγισε και το αγκίστρωσε στη μέση, πάνω σε ζώνη άρσης βαρών. Από κει και πέρα, το έργο είναι απλό. «Όπου πάω, πάει κι αυτό», τον ακούμε να αναφωνεί όλος καμάρι για την κατασκευή του.

«Ένα άλλο σημαντικό είναι ότι δεν κουράζεται ο λαιμός σου, αφού δεν βρίσκεσαι ακριβώς από κάτω από την ελιά», συμπλήρωνε τότε ο κ. Αντρέας, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους βοηθούς του στο όλο εγχείρημα, παρουσιάζοντάς τους στην κάμερα.

Αιωνία του η μνήμη και καλό λιομάζωμα για όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen + 8 =