Είναι δύο από τους μεγαλύτερους σταρ στην ιστορία της Έβδομης Τέχνης. Δύο από τα ωραιότερα και πλέον ποθητά πλάσματα που σκόρπισαν την χρυσόσκονη του θρύλου τους σε σκοτεινές αίθουσες και φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών.

Και ναι. Κάποτε, το έφερε η μοίρα να συναντηθούν. Ή πιο σωστά, το τηλεφώνημα του ατζέντη τους. Η Σοφία Λόρεν συνάντησε τον Κάρι Γκραντ, για πρώτη φορά στα γυρίσματα της παρθενικής αμερικανικής της ταινίας, «The Pride and the Passion» (1957). Εκεί που ο κατά 30 ολόκληρα χρόνια μεγαλύτερός της Άγγλος γόης (με διπλή υπηκοότητα, όντας Αμερικανός πολίτης από τα μέσα της δεκαετίας του 40) την ερωτεύτηκε παράφορα.

Όμως, ένας τέτοιος έρωτας ήταν αδύνατο να ευδοκιμήσει. Η Λόρεν ήταν τότε ακόμα ένα άβγαλτο κορίτσι μόλις 23 ετών ενώ ο μεσήλικας συμπρωταγωνιστής της, ήταν πλέον βετεράνος της ζωής. Με ό,τι αυτό συνεπαγόταν. Επιπλέον ο Γκραντ βρισκόταν στον τρίτο του γάμο (που σύντομα θα διαλυόταν) ενώ στην γωνία καραδοκούσε και ο μετέπειτα μοναδικός σύντροφος της ζωής της, Κάρλο Πόντι. Πο μπορεί να ήταν επίσης κατά πολύ μεγαλύτερός της (22 χρόνια για την ακρίβεια) αλλά είχε όλο το υπόλοιπο πακέτο. Ήταν δηλαδή Ιταλός και άσημος τρόπον τινά. Δεν είχε δηλαδή να της προσθέσει το βάρος της διασημότητας που ενδεχομένως να επισκίαζε και το δικό της άστρο που τότε ανέτελλε. Ανήκε “στον δικό της κόσμο”, όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

«Ημουν πολύ νέα για να έχω καθαρές ιδέες για αγάπες και σχέσεις», είπε η Ιταλίδα σταρ στο Radio Times. Και ξεκαθάρισε πως παρά το νεαρό της ηλικίας της, δεν δίστασε στιγμή να πάρει την σωστή απόφαση. Την οποία και δεν μετάνιωσε ποτέ. Το μόνο για το οποίο έχει μια κάποια πικρία, είναι το ότι δεν φόρεσε ποτέ νυφικό. Κι αυτό είναι κάτι που μέχρι και σήμερα στα 86 της, την αφήνει με την αίσθηση του ανεκπλήρωτου.

Και είναι ίσως το μοναδικό, καθώς η ίδια θεωρεί πως δεν υπάρχουν αποφάσεις για τις οποίες έχει μετανιώσει και αισθάνεται πως έχει ζήσει μια πλήρη, γαλήνια ζωή. Κάτι που ήταν και το ζητούμενο για την ίδια από την εποχή ακόμα που άγουρη παιδούλα έβγαινε στην αρένα της ζωής.

Και ο Γκραντ; Με τον Άρτσι Λιτς (ήταν το πραγματικό όνομα του θρύλου του Χόλιγουντ) παρέμεινε φίλη μέχρι τον θάνατό του, το 1986. Έχει μάλιστα ακόμα στην κατοχή της τα φλογερά γράμματα πάθους που εκείνος για χρόνια της έστελνε, ανάμνηση μιας εποχής και μιας στιγμής στην ζωή της που θα την συντροφεύουν για πάντα.

Η Σοφία Λόρεν είναι αυτή την εποχή στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αφού στις 13 Νοεμβρίου βγαίνει στο Netflix η νέα της ταινία, σκηνοθετημένη από τον γιο της Εντοάρντο Πόντι (υπάρχει και ο Κάρλο Πόντι τζούνιορ, που είναι μουσικός).

Η ταινία «The Life Ahead» βασίζεται σε βραβευμένο με Γκονκούρ μυθιστόρημα του Ρομέν Γκαρί (γραμμένο με το ψευδώνυμο Εμίλ Αζάρ), που ήδη έχει γίνει ταινία με τη Σιμόν Σινιορέ. Αφηγείται την τρυφερή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στη Μαντάμ Ρόζα, μια Εβραία που επέζησε του Ολοκαυτώματος, και τον μικρό μετανάστη Μόμο, αφρικανικής καταγωγής, που της κλέβει την τσάντα. Παρά τις διαφορές ηλικίας και πολιτισμών, οι δυο τους δένονται στενά, η Ρόζα τού αποκαλύπτει τα μυστικά της ζωής της, ενώ προχωρά σιγά σιγά προς την άνοια.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + 13 =