Με κάθε επισημότητα και με ανοιξιάτικο καιρό γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στα Κύθηρα.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην πρωτεύουσα του νησιού χώρα για να τιμήσει αυτή την πολύ σημαντική για το έθνος των Ελλήνων ημέρα.

Το πρωί στον Ποταμό με καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Στρατηγού Πάνου Κορωναίου στην πλατεία και εν συνεχεία στην Χώρα Κυθήρων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι.Ν Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ Σεραφείμ για την επέτειο των 202 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η δοξολογία τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων -Αντικυθήρων κ.Ευστράτιου Χαρχαλάκη και των Αντιδημάρχων κ. Γεώργιου Κομηνού, και κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη,του Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Ευάγγελου Βενάρδου,του Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γεωργίου Μεγαλοκονόμο,εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων και άλλων επισήμων.

Παρέστησαν οι στρατιωτικές αρχές του τόπου, ο Στρατιωτικός Διοικητής Κυθήρων, Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Κυθήρων, Αντιπλοίαρχος κ.Εμμανουήλ Αμπλιανίτης ΠΝ, ο Προϊστάμενος TACAN Κυθήρων, Αρχισμηνίας κ.Νικόλαος Σερέφας, ο Διοικητής του Α/Τ Κυθήρων Υπαστυνόμος Α΄κ.Πηλίκος Τριαντάφυλλος Αντώνιος ,η Διοικήτρια ΒΛ.Τ Κυθήρων Υποπλοίαρχος Λ/Σ κα Γιαννακοπούλου Νίκη , ο Προϊστάμενος του Π/Κ Κυθήρων Πυραγός κ.Φουντουλάκης Σπυρίδωνας και εκπρόσωποι από τις Δημοτικές Παρατάξεις.

Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Στάη καθώς και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώον Πεσόντων της Πλατείας.

Καταθέσεις στεφάνων έγιναν από τον Δήμαρχο κύριο Ευστράτιο Χαρχαλάκη,τον Πρόεδρο της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων κύριο Ευάγγελο Βενάρδο,τον Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου,Αντιπλοίαρχο κ.Αμπλιανίτη Εμμανουήλ ΠΝ,τον Προϊστάμενο TACAN Κυθήρων Αρχισμηνία κ.Σερέφα Νικόλαο,τον Διοικητή Α/Τ Κυθήρων Υπαστυνόμο κ.Πηλίκο Τριαντάφυλλο Αντώνιο,την Διοικήτρια ΒΛ.Τ Κυθήρων Υποπλοίαρχο κα Γιαννακοπούλου Νίκη Λ.Σ,τον Προϊστάμενο του Π.Κ. Κυθήρων Πυραγό κ.Φουντουλάκη Σπυρίδωνα,και από εκπρόσωπο Μαθητών Σχολείων, Σοφίου Ευγενία.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από την φιλαρμονική Ποταμού που κάλυψε τις εκδηλώσεις μερίμνη του διευθυντού της κ.Παναγιώτη Λευθέρη.

Η Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από την φιλόλογο του Λυκείου Κυθήρων κα. Μήτσιου Φωτεινή.

Ακολούθησαν πλούσιες χορευτικές εκδηλώσεις από την μαθητιώσα νεολαία και τέλος η παρέλαση μαθητών-μαθητριών.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Adelin FM

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × five =